Altını olan herkesi ilgilendiriyor! İslam Memiş net tarih verdi! Rekor artış olacak

Altını olan herkesi ilgilendiriyor! İslam Memiş net tarih verdi! Rekor artış olacak
Döviz ve altın kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Memiş, 'çarşı pazar karışacak' diyerek piyasalarda yaşanacakları açıkladı.

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

İslam Memiş, dolar, euro, gram altın, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş tahminlerini aktardı.

Youtube kanalındaki açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Altın ve gümüş fiyatları düşer mi?" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu hafta piyasalarda neleri takip edeceğiz, hangi gelişmeler hangi fiyatlamaları gerçekleştirebilir, nisan ayında yatırımcıları neler bekliyor? Altın ve gümüş fiyatları düşecek mi, bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Küresel ve yurt içi piyasalarda yoğun bir hafta var. Beklentinin altında bir enflasyon açıklandı. Yüzde 50.5 olarak gerçekleşti ancak hanehalkının enflasyon rakamlarının daha yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Borsadaki satışlar önemliydi. Borsa İstanbul 4695 puan, yüzde 2.44 satıcılı. Bir aydır dikkat edin 4500''e kadar düşüş öngörüyorum uyarım vardı. Bunlar gerçekleşiyor. Bu düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Can sıkıcı boyutta borsa tarafı, sabır kısmı önemli. Borsada uzun vadeli yatırımcı olmak gerekiyor.

Dolar kuru 19.20 lira seviyesinde. 19.20''lik dolar kurunun serbest piyasalarda 19.52-54 seviyesinde olduğunu gözlemliyoruz. Sürpriz mi değil, uzun zamandır söylüyoruz. Dolar TL bu yaz 24-25 TL bandına yükselebilir. Doları yatırım aracı olarak görmeyin. Dolar karşısında aslanlar gibi euro, sterlin var. Bunlar sizi bu yaz, bu yıl kurtaracak. Euro dolar paritesi 0.96''ya kadar geriledi. Buraların manipülasyon olduğunu sık sık ifade ettim. Bu yıl için 1.15''e kadar yükseliş beklediğimi sık sık ifade ettim. Bir tur daha aşağı gelen euro-dolar paritesi göreceğiz. Bu seviyelerden sonra tekrar al ve unut. 

Param var dolar alacağım diyenler gülüp geçiyorum. Euro ve sterlin tarafı dolara kıyasla daha çok kazandıracak. TL bazlı düşünüyorsunuz euro ve sterlinin dolardan daha çok getirisi olacak. Euro dolar paritesinde tekrar 1.0750 ve 1.07''ye kadar geri çekilme olacaktır. Euro serbest piyasalarda 21 lira üzerinde. Bu yıl euro TL kuru 30 lira seviyesi üzerine yükselebilir. O yüzden 21.24''lük kuru çok yüksek görmemek gerekiyor.

Altın onsu 1974 dolar seviyesinde ancak altınla alakalı son bir haftadır uyarılarım var. Altın almamış, almayı ihmal etmiş arkadaşlar üzülmeyin, bir fırsat gelecektir. Tekrar bir son düşüş olacak. Bu düşüşle birlikte altın onsunda 1917 dolar seviyesi, hatta bunun altında sarkmalar öngörüyorum uyarılarım vardı, bu öngörüm devam ediyor. Altının onsu şu an yüksek uzak dururum. 1917''den sonra 1870 dolara kadar gerileyen ons altın karşınızda olabilir. Ons tarafından uzak duracağım için gram tarafından da uzak duruyorum. Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1220 lira seviyesinde. Gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Kapalıçarşı''da 1242-1245 lira aralığında. Altın yatırımcıları ben altın alamadım diye üzülmesin, nisan ayında gram altın tarafında da düşüş bekliyorum. 

Gram altın tarafında 1200''e kadar gerileme mümkün olabilir bu da yılın son alım fırsatıdır. Ons tarafında düzeltme beklediğim için gram tarafında da düzeltme gelecektir. Gram altın alamadım diye ihmal edenlere yılın son şansı gelecektir. Tekrar yollarına devam ederler.  Nisanda 1245''i konuşuyoruz, ne kadar çabuk alıştık değil mi? Hazirandan sonra 1300 liraya, temmuzdan sonra 1400 liraya ondan sonra da 1500 liraya alışacağız. Çabuk alışmalarımız hazirandan sonra çok hızlı olacak. 1500 görüldükten sonra yılın son çeyreğinde kar satışları olacak. Burada da 1500''ten 1400''e gerilediğinde çok düştü diye yaygara göreceğiz. Bu hep böyle olmuştur. Trene nereden girdi o çabuk unutuluyor. Altın fiyatlarındaki öngörümüz böyle."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar