Altın yatırımcısını sevindirdi: Gram altın ve çeyrekte flaş rakam

Altın yatırımcısını sevindirdi: Gram altın ve çeyrekte flaş rakam
Dolardan aldığı destekle yükselen gram altın, yatırım sahiplerini mutlu etmeye devam ediyor. İşte altında son durum...

Serpil Demir / Günboyu

Gram altın geride bıraktığımız haftanın son gününe 1.643 TL seviyelerinde başladıktan sonra saat 15.20’de gün içinde en yüksek değeri olan 1.652 TL’yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın bu seviyeyi gördükten sonra düşüş ve yükselişler yaşadıktan sonra 1.647 TL seviyelerine çekildi.

Ons altın ise güne 1.961 dolar seviyesinde başladı. Ons altın saat 15.20’de 1.961 dolar seviyesine çıktıktan sonra düşüşe geçti. Ons altın daha sonra yeniden yukarı yönlü hareket yaparken saat 19.50 itibarıyla 1.959 dolar seviyesine yükseldi.

Analistler, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyonun ardından ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu dile getirdi.

Dün ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), aylık ve yıllık bazda yüzde 0,1 artışla öngörülerin altında gerçekleştiğini hatırlatan analistler, üretici enflasyonunun yıllık bazda 2020'den bu yana düşük seviyeye indiğini söyledi.

Analistler, üretici fiyatlarına ilişkin verilerin ABD'de enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıt sağladığını altını çizerek , FED'in "şahin" politikalarını yakında sona erdireceğine dair beklentileri artırdığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar