Altın ve dövizi olanlar dikkat! İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı

Altın ve dövizi olanlar dikkat! İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, gram altın, ons altın, gram gümüş, kripto para ve brent petrolle ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

ALTIN VE DÖVİZİ OLANLAR DİKKAT! İSLAM MEMİŞ UYARDI

İslam Memiş, para ve emtia piyasalarına dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altın için hedef seviyesini açıklarken, önemli uyarılarda bulundu. 

DOLAR VE EURO UYARISI

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, şunları söyledi:

"Altın ve gümüşte yükseliş ne kadar yükselebilir, kripto para yatırımcıları ne yapmalı? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. Borsada yukarıda risk gördüğüm için dikkatli olunmalı diyorum. Yukarıda alanı var ancak risk almamak için ben belirlemiş olduğum 4400''ü beklemeye devam ediyorum. Borsadaki beklentimde bir değişiklik yok.

Dolar TL 18.81-84 serbest piyasalarda. Ekranlarda 18.66 liralarda. Çok geniş bir bant aralığı var. Talepten oluşan bir makas aralığı var. Dolar tarafına aman dikkat edin, dolar tarafından çıkacak olanlar da, parite üzerinden enstrümanlara geçecek olan arkadaşlarımızı uyardım. Zirve noktalardayız dikkat etmek gerekiyor. 18.81 seviyesinde dolar kuru var karşımızda. Euro TL 19.88 seviyesinde ekranlarda, 19.98 - 20.05 lira aralığında serbest piyasalarda. Bozduğunuz zaman zarar etmeyin, aldığınızda maliyet ne bilmeniz gerekiyor.

Benim nazarımda düşük kalmaya devam ediyor. Euro dolar paritesinin halen ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor yatırımcı. Parite üzerinden işlem yapmak isteyenlerin yükselişleri değerlendirmesi gerekiyor. Brent petrolde düşüşler kalıcı değil. Yukarı yönlü hareketleri beklemeye devam ediyorum. Yükselişler devam edebilir. Altının ons fiyatında bu hafta bir mesaj bıraktım, sonra umreye gittim, bu hafta fiyatlarda pozitif beklentim devam ediyor. Altının ons fiyatında 1830 dolar direnç seviyesi. Buralar yukarı yönlü kırıldıktan sonra önü açık. Gram tarafında zaten sorunumuz yok. Altının ons fiyatı 1818 ama yukarıda 1845 direnç seviyesi var.

ALTIN, GÜMÜŞ VE KRİPTO PARA...

Gram TL serbest piyasada alış 1102, satış 1106. Bir sonraki ataklarda hedefimiz 1115 liraydı. Baskılanmaya devam ediyor. Gerçek değerinde değil ama cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi yine test edilmiş oldu. Hedef seviyemizi takip etmeye devam ediyoruz. Gümüş onsu 24 dolar seviyesinde. 24.20 dolar seviyesi kırılırsa 26 dolar seviyesi var. Ekranlarda 14.45, Kapalıçarşı''da 14.88 TL olan gümüşün gram fiyatı var. Alacak olan, bozduracaklar buna dikkat etmeli.

Bitcoin''de yatay ve baskılanma süreci devam ediyor. Baskılanmalar hala bitmiş değil. Sterlin dolar sakin. Sterlin TL kuru 22.66 seviyesinde. 22.70''ler görüldü. 23''te takıldı. 13.5 - 14 lira aralığında sterlin almıştık, 25 lira hedef belirlemiştik. Bence iyi geldik buralara. Genel bir tabloya baktığımızda, beklentilerimizde bozulma yok. Pozitif beklentimiz devam diyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar