Altın ve dolar resmen yer değiştirdi: İşte altında görülen flaş seviyenin nedeni

Altın ve dolar resmen yer değiştirdi: İşte altında görülen flaş seviyenin nedeni
ABD'den gelen faiz açıklamaları ve Avrupa'dan gelen son veriler sonrası dolarda gerileme yaşanırken, altın fiyatları son dönemin aksine kafasını yukarıya kaldırarak, hızlı bir yükseliş gördü.

Altın sahiplerini son dönemde tedirgin eden fiyatlar yeniden tersine döndü.

Bir süredir ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından gelen açıklamalar nedeniyle dip yapan ons altın, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, 25 baz puanlık faiz artışlarını desteklemesi ve Fed''in bu yaz bir ara faiz artırımlarını durdurabileceğini belirtmesi üzerine yeniden atağa geçti.

1855 DOLARI GÖRDÜ

Küresel piyasalarda bu kez dolar geriliyor, altın prim elde ediyor. Geçen hafta 1.810 dolar seviyelerine kadar çekilen ons altın son gelişmelerle bu hafta kapanışında 1.855 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Fed yetkililerinden gelen son yorumlar etkili oldu. Yatırımcıların bankanın para politikasına ilişkin bu görünümü yeniden değerlendirmeleriyle altın piyasası canlandı.

GRAM 2 HAFTANIN ZİRVESİNDE

Gram altın fiyatı da ons altından gelen destekle 2 haftanın zirvesine ulaştı. 1.097 TL seviyelerine kadar düşen gram altın fiyatı haftayı 1.126 seviyelerinde kapattı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar