Altın ithalatına yeni kota gelebilir

Altın ithalatına yeni kota gelebilir
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik'in altın ithalatındaki kotaya yeni bir düzenleme getirileceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Kuyumculuk sektörü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik ile bir araya geldi. Toplantıda sektör temsilcileri altın ithalatındaki kota uygulamasını gündeme getirdi.

Sorunlarını bakanlık ve TCMB yetkililerine aktardıklarını söyleyen İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldik. Bakan Yardımcımız ve Merkez Bankası Başkanımız bizi dikkatle dinledi ve not aldı. Ardından altın ithalatına ilişkin sorunlarımızı yakın zamanda çözeceklerine ilişkin söz verdiler. Zannediyorum ki önümüzdeki dönemde altın ithalatına getirilen kotaya ilişkin yeni bir düzenleme gelecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, Türkiye'nin döviz rezervlerini desteklemek için 'kota uygulaması' getirmeye karar vermişti. Uygulanan bu kararla birlikte sektör temsilcileri hem ihracatın hem de üretimin olumsuz yönde etkileneceğine ilişkin şikâyetlerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar