Altın değerinde! Kilosu 1.000 TL'ye satılıyor!

Altın değerinde! Kilosu 1.000 TL'ye satılıyor!
Mersin'deki arıcılar, baharın gelişini polen hasadıyla kutluyor ve bu yıl 200 ton polen üretimi bekliyorlar. Milyonlarca arının çiçeklerden topladığı bu değerli ürün, kilosu 1.000 TL'den satılıyor.

Mersin'de bal üretiminde öncü konumda olan arıcılar, sıfır rakımda polen hasadına başladılar. Bu yılki hasadın beklentileri karşılayacağını belirten üreticiler, Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında da polen üretiminin devam edeceğini söylüyorlar.

Arıcılığın aile geleneği olduğunu dile getiren arıcı Celal Çay, "Arıcılık bizim için çok önemli bir gelir kaynağı. Polen, arılarımızın ürettiği değerli bir ürün. Yüksek protein içeriği ve sağlık faydalarıyla bilinir. Bu yıl da polen hasadını heyecanla bekliyoruz ve gelecek için umutluyuz" diyor.

1685772.jpg

Çay, gelecek sezonun da verimli geçmesini umut ettiklerini belirterek, "Bahar yağmurları çiçeklerin polen salgılamasına yardımcı oldu ve arılarımızın verimliliğini artırdı. Polen ve bal üretimine her yıl önem veriyoruz. Şu anda sıfır rakımda hasada başladık, ancak sezon ilerledikçe üretimimizi yaylalara doğru genişleteceğiz" diye ekliyor.

Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt da sezonla ilgili bilgi vererek, "Mersinli arıcılarımız bol bir ürün bekliyor ve 200 ton civarında polen hasadı yapmayı planlıyoruz. Arıcılık, sıfır rakımdan başlayıp yüksek yaylalara kadar uzanan bir süreçtir. Bu süreç boyunca polen ve bal üretimimiz devam edecektir" şeklinde konuşuyor.

mersinde-polen-hasadi-yeni-1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar