Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kaç yaşında, nereli?

Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kaç yaşında, nereli?
Türkiye gündemine gelen son olaylardan sonra açıklama yapan Alparslan Bayraktar'ın hayatı merak konusu oldu. Birçok vatandaş Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar'ın hayatını araştırıyor. Peki Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kaç yaşında, nereli?

Alparslan Bayraktar kimdir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasının ardından açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Alparslan Bayraktar'ın hayatını araştırıyor. Peki Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kaç yaşında, nereli?

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Ardından, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy'den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans dereceleri aldı. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümü'nde "enerji ekonomisi ve politikası" alanında gerçekleştirdi.

Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Ayrıca, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK) Kurul üyeliği yaptı. Kamu görevlerinden önce özel sektörde de çalışan Bayraktar'ın uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunmaktadır. Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş olan Bayraktar, halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığı'nı sürdürmektedir.

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar