Merkel ülke gündemini salladı! Hükümet jetinden ekonomi sınıfına

Merkel ülke gündemini salladı! Hükümet jetinden ekonomi sınıfına
Almanya eski Başbakanı Merkel, tarifeli uçakla ekonomi sınıfında uçması Almanya'nın gündemine oturdu. Bild gazetesi ise Merkel'e , "Merkel'in diğer Almanlardan daha iyi koşullarda uçtuğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz" sert sözlerde bulundu.

Almanya''nın eski Başkanı Merkel''in ekonomi sınıfında uçması, ülkede viral oldu.

Almanya eski Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili siyasetçi Angela Merkel''in tarifeli uçakla ekonomi sınıfında yolculuk ettiği görüntüler basına yansıdı.

Almanya''nın BILD gazetesinden Katya Colmenares, "Daha önce ''kendi'' hükümet jetinde seyahat ederken bugün Eurowings''in ekonomi sınıfında uçuyor" değerlendirmesini yaptı. Colmenares, "Merkel, cumartesiden bu yana yeniden gri Berlin''de. Fakat eski başbakanın diğer Almanlardan daha iyi koşullarda uçtuğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz" dedi.

''CAM KENARINA OTURDU''

Merkel''in bu uçuştaki ''tek bonusunun'' uçağa ilk alınmak olduğunu yazan Colmenares, Merkel''in ''alışıldığı üzere cam kenarına oturduğunu, eşinin ise koridor tarafına oturduğunu, korumalarının çiftin birkaç sıra gerisine oturduğunu'' aktardı. Uçaktaki görgü tanıkları ise eski başbakanın tabletiyle kitap okuduğunu, bulmaca çözdüğünü ve sandviç yediğini aktardı. Merkel''in uçaktan indikten sonra korumaları eşliğinde havaalanından ayrıldığı belirtildi. 

Gazetenin paylaştığı bilgilere göre, Merkel ve eşi Joachim Sauer, tarifeli uçağın ekonomi sınıfında yolculuk ederek İspanya’nın Kanarya Adaları’na gitti, burada 4 yıldızlı Innside by Melia isimli bir otelde kaldı. Merkel’in kaldığı otelde gecelik ücretinin 162 euro olduğu da gazetenin paylaştığı bilgilerdendi. 

Emekli bir başbakan olarak koruma ve çalışanları için bütçesi olan Angela Merkel’in kişisel harcama ve seyahatlerini kendisinin karşılaması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar