Erdoğan ve Merkel'den ortak açıklama!

Erdoğan ve Merkel'den ortak açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ile ortak basın toplantısında konuştu.

Almanya Başkanı Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Angela Merkel'in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmemiz için çok sayıda görevimiz var. Almanya'da doktor, bilim adamı, akademisyen olarak çalışan anne babaları göçmen Türk insanlar var. Bu örneklerden birisi Uğur Şahin ve Özlem Türeci.

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarına da değindik. Almanya'da ırkçı ve yabancı düşmanlarlarına her zaman karşı çıktık. Yasa dışı göç konusu da aynı şekilde önemli bir konu."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sayın Merkel ile yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni yönetimle de devam etmesini umuyorum. Türkiye olarak AB tam üyelik yolunda Merkel'in katkılarını her zaman hatırlayacağız. Bugünkü görüşmemizde ikili ilişkiler başta olmak üzere birçok konuyu ele aldık. Suriye krizinin çözümü için gösterdiği çabaya teşekkür ediyorum. Doğu Akdeniz, Afganistan, Libya ve Suriye konuların fikir birliğinde bulunduk. Almanya'daki Türk toplumu ortak zenginliğimizi teşkil ediyor."

MERKEL'DEN TÜRKİYE YORUMU

İş birliğimize önem verdik. Sayın Erdoğan ile birlikte Türkiye'de çok şey gelişti. İstanbul'a baktığımızda bunu görebiliyoruz. İdari yapı ve yönetim açısında Türkiye'de standartlar gelişti. Türkiye NATO müttefiki olarak bizim için önemli bir partner. Farklı bakış açılarımız olabilir Sayın Erdoğan'la. Her zaman ortak çıkarlarımız var. Federal hükümet benden sonra da böyle bir bakış açısıyla devam edecektir. Barış ve güvenimiz birbirine bağlı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar