Almanya vize başvurusu nasıl yapılır? Başvuru rehberi

Almanya vize başvurusu nasıl yapılır? Başvuru rehberi
Tarihi ve kültürel öğeleri ile Avrupa’nın cazibe merkezi olan Almanya, çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını ağırlamaktadır. Zengin iş olanakları, yüksek yaşam standartları, kendini kanıtlamış eğitim kurumları ve birbirinden özel tatil seçenekleri ile her insanı büyülemeyi başarmaktadır. İş, eğitim ya da turistik amaçlı Almanya seyahatleri için vize talep edilmektedir.

Vize başvuru adımlarını başarı ile tamamlayan kişiler Almanya vizesinin sahibi olarak amaçları doğrultusunda seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Almanya vize başvurusu gerekliliklerini ve adımlarını, sektördeki 50 yılını tamamlayan Vize Başvuru Merkezi güvencesi ile paylaşıyoruz.

Schengen Bölgesi’nin üyesi olan Almanya’ya seyahat edebilmek için vize talep edilmektedir. Seyahat amacına ve geçirilecek süreye bağlı olarak vize türleri arasından tercihin yapılması ve adımların atılması gerekir. Vize Başvuru Merkezi, İngiltere Vizesi ve Almanya Vizesi gibi zorlayıcı olan süreçleri sizin adınıza yürütmektedir. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde şube ağını genişleten Vize Başvuru Merkezi sayesinde aynı gün içerisinde vize randevunuzu yaptırabilirsiniz. Vize Başvuru Merkezi’ni tercih ederek sürecin tadını çıkarın!

Almanya için vize gerekir mi?

Almanya vize başvuruları, İstanbul ve İzmir’de yer alan Almanya Konsolosluğu’ndan ya da Ankara Almanya Büyükelçiliği’nden yapılmaktadır. Bordo pasaporta sahip olan kişiler, Almanya’ya giriş yapabilmek için vize almak zorundadır. Seyahat amacına ve süresine bağlı olarak turist vizesi alınabilmektedir. Gri, yeşil ve diplomatik pasaport sahipleri, 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz seyahat edebilmektedir. Almanya’nın da üyesi olduğu Schengen Bölgesi’ne turistik olarak gezmek isteyenler ise “C tipi vize” almalıdır. Bu sayede Almanya’ya ek olarak Schengen Bölgesi’ndeki diğer ülkelere de seyahat edilebilmektedir.

Almanya vizesi almak isteyen kişiler, yetki belgesine sahip acenteler aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Vize başvurusu aşamalarının doğru ve hatasız şekilde geçilmesi gerekir. Vize danışmanlık merkezleri, başvuran kişinin zorlanacağı süreçler karşısında donanımlı ve tecrübelidir. Danışmanlık hizmeti sayesinde kişi açısından zorlu ve yorucu olan süreç konforlu hale getirilebilmektedir. Eğer vize başvurusu hakkında deneyiminiz bulunmuyor ya da yeterli vaktiniz yoksa mutlaka profesyonel destek alınız.

Almanya vizesi kaç günde çıkar?

Başvuru gerçekleştiren kişiler “Almanya vizesi kaç günde çıkar?” sorusuna yanıt aramaktadır. Almanya vizesi, normal şartlar altında genellikle 5 günde çıkmaktadır. Ancak başvuru yoğunluğuna ve resmi tatillere bağlı olarak bu süre uzayabilir. Ayrıca vize reddi sonucu ile karşılaşıldığında eksiklerin giderilerek tekrar randevu alınması gerekebilir.

Seyahat amacına göre farklı vize türleri bulunmaktadır. Kısa süreli seyahat gerçekleştirecek turistlerin başvuruları daha erken sonuçlanmaktadır. Ancak işçi vizesi gibi daha uzun süreli çalışma ve oturma izni içerek vizelerin sonuçlanması zaman alabilmektedir. Uzun süreli vize taleplerinde yasal gereklilikler daha fazladır.

Almanya vize başvurusu genellikle 5 günde sonuçlansa da işlemlerinizi son günlere bırakmanız sizin için sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Seyahat planınızın aksamaması için vizeye en az 1 ay önce başvurmanız önerilmektedir.

Almanya vize başvurusu nasıl takip edilir?

Almanya vize sonuçları, başvuru sırasında beyan ettiğiniz adresinize posta yolu ile gönderilmektedir. Başvuru sonuçlarını kargo nedeniyle öğrenemediyseniz bizzat konsolosluğa giderek ya da arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Almanya vize başvurusu neden reddedilir?

Diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya için yapacağınız başvurularda da vize reddi sonucuyla karşılaşabilirsiniz. Başvuru sırasında yapılan yanlışlar ya da başvurunun seyahat için uygun görülmemesi durumlarında vize başvurusuna ret cevabı verilebilmektedir.

Almanya vize reddinin olası sebepleri şu şekildedir:

· Kişinin Almanya yasaları tarafından belirtilen suç geçmişinin bulunması,

· Daha önceki yurt dışı seyahatlerinde ülke kurallarına uymama,

· Daha önceki yurt dışı seyahatlerinde vize süresinin dolmasına rağmen ülkenin terk edilmemesi,

· Sahte belgelerin ibraz edilmesi,

· Yetersiz finansal durum (asgari düzeyde geçinebilecek kadar finansal durumunuz bulunmalıdır)

· Belgelerde eksiklik ya da hata,

· Vize türünün yanlış seçimi.

Eksik belge, yetersiz finansal durum ya da vize türünün yanlış seçimi gibi durumlarda kişinin başvurusunu tekrarlayabilmesi için ek süre tanınmaktadır. Ancak sahte belgeler ya da beyanlar ile konsolosluğu yanıltıcı bilgiler verilmesi durumunda kişinin 10 yıla kadar başvuru yapması mümkün değildir.

Posta yoluyla adresinize gönderilen mektupta Almanya vize başvurusu sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Eğer başvurunuz reddedildiyse sebebi yine bu mektupta yer almaktadır.

Almanya vize başvuru ücreti ne kadardır?

Almanya vize ücreti, başvuru yapılan vize türüne bağlı olarak değişmektedir. Her başvuru için harç ödemeniz gerekmektedir. Başvurunuz reddedildiğinde harç parası iade edilmemektedir. Bu nedenle başvuru aşamalarının her adımında dikkatli hareket etmeli, yasal gereklilik ve şartları sağlamaya özen göstermelisiniz. Eğer eksik belge nedeniyle vize reddi cevabı ile karşılaşırsanız belgelerinizi tamamlayarak konsolosluk yetkililerine teslim edebilirsiniz. Tekrar ücret ödemezsiniz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin en eski üyelerinden olan Vize Başvuru Merkezi, yurt dışı seyahatlerini gerçekleştirmek için vizeye ihtiyaç duyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına üstün hizmet sunmaktadır. Profesyonel danışmanlar ile yürütülen vize başvuru süreci sayesinde kabul cevabı alma şansınız yükselmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar