Almanya duyurdu: Türkiye'den milyonlarca işçi alınacak!

Almanya duyurdu: Türkiye'den milyonlarca işçi alınacak!
Almanya, Türkiye ve diğer ülkelerden işçi alımı için çalışmalarını hızlandırdı. Mart ayında meclise gelecek tasarıya göre Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerden Almanya'ya 7 milyon çalışan alınacak.

Almanya hem işçi açığını kapatmak hem de değişen dünyaya daha hızlı ayak uydurabilmek için, yeni yasa hazırlıklarını tamamlamak üzere. 

Mart ayında Meclis''e gelmesi planlanan yeni “Göç ve Vatandaşlık” yasa tasarına göre, AB dışından ve özellikle de Türkiye''den “yeni nesil işçgücü“ istihdama kapılarını açıyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil tarafından son şeklinin verilmesi için yoğun çaba sarf edilen tasarı, mart ayında meclise gelecek.

7 MİLYON ÇALIŞAN ALINACAK

Ülke ismi verilmese de özellikle Türkiye''den, 1960''lardaki gibi daha nitelikli personel getirilmesini sağlayacak. Hemen her alanda gelecek olan nitelikli personel için aranan şartlar basitleştirildi. Uygulama bu yıl başlayacak ve 2035''e kadar 7 milyon işçi açığı kapatılacak. Yasa geçtikten sonra ilgili birimler ve Türkiye''deki temsilciliklere uygulama şekli bildirilecek.

ALMANYA''DA ÇALIŞMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

–  Almanya''da çalışabilme potansiyelini göstermek.

–  Dil becerileri (temel düzeyde de olsa Almanca bilme) ve mesleki deneyim.

–   Almanya ile olan bağlantısı. Bu madde geçerse, özellikle Almanya''da yakınları ya da ülkeyle iş ilişkisi olanlar avantaj sağlayacak.

–  Meslek öğrenebilme, Almanya''da meslek eğitimi ya da başka eğitim alabilme olanağı ile niyetinin olması.

–  Belirli bir yaş sınırı bulunmuyor ama 40 ya da 50 yaşın üzerindekilere oranla gençlerin tercih edilme şansı yüksek olacak. Uzmanlık alanlarına göre yaşı ilerlemiş kişiler de gelebilecek. İşçi olmasa da yatırımcı olabilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar