Almanya Başbakanı Scholz'dan Erdoğan'a AB üyeliği yanıtı

Almanya Başbakanı Scholz'dan Erdoğan'a AB üyeliği yanıtı
Litvanya’daki NATO zirvesine gitmeden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünün açılması durumunda İsveç’in önünü açacaklarını belirtti. Erdoğan’ın açıklamasını değerlendiren Almanya Başbakanı Scholz ise Türkiye’nin AB üyeliğiyle İsveç’in NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını söyledi.

NATO zirvesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünün açılması durumunda İsveç’in önünü açacaklarını belirtti. Erdoğan “Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya’yla ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasını değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Türkiye’nin AB üyeliğiyle İsveç’in NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını söyledi. Deutsche Welle’nin aktardığına göre Scholz şöyle konuştu: “İsveç, NATO üyeliğinin tüm şartlarını yerine getiriyor. Diğer konuysa (Türkiye’nin AB üyeliği) onunla bağlantılı değil. Bu yüzden, ikisi bağlantılı olarak görülmeli diye düşünmüyorum.”

AVRUPA KOMİSYONU DA ŞARTA KARŞI

Avrupa Komisyonu da iki üyelik arasında bağlantı kurulmasına karşı çıktı. Reuters’ın aktardığına göre komisyonun sözcüsü “İki süreç birbirine bağlanmamalı. Her aday ülkenin katılım süreci, o ülkenin yeterliliklerine bağlı” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar