Almanlar uçmak için Türk istihdam edecek...

Almanlar uçmak için Türk istihdam edecek...
Bir süredir personel sıkıntısı yaşayan Almanya havalimanları işletmeleri, yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla Türk işçi alımına onay verdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından koşulların neler olduğunu merak edenler başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

ALMANLAR UÇMAK İÇİN TÜRK İSTİHDAM EDECEK...

Başvurularda 20 ile 40 yaş aralığı şartı getirildi. A2 seviyesinde Almanca dilinin bilinmesi gerekiyor. İhtiyaç halinde hızlandırılmış dil kursu da verilecek.

Türkiye''den gelen işçilerin barınma ihtiyaçlarını işveren sağlayacak. Başvuran kişilerin güvenlik kontrolleri yapılacak, pasaportların ve diğer belgelerin de tam olması gerekiyor. Almanca dilbilgisi işçi alımında belirleyici olacak.

O yüzden Almanca eksiği olanların bir an evvel A2 seviyesinde Almanca öğrenmeleri gerekiyor. Diğer detayları CNN TÜRK''e konuşan Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayça Mezde anlattı.

İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar aracılığıyla iletim sağlanıyor. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor. Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor.  7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı var. Türkiye''den şimdilik 2000 kişi isteniyor.

MÜLAKAT SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

Sürecin şu an çok hızlı ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı ilerliyor.

MAAŞ NE KADAR?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar var. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 euro 25 cent."

HANGİ İŞLERE ELEMAN ALINACAK?

Türk işçi alımı için öncelik Türkiye’de havalimanında çalışan ve bu konuda mesleki deneyimi olan kişilere verilecek. Özellikle, havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olanlar işe hemen alınacak.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar