Alman sanayiciler üretimde beklentilerini açıkladı

Alman sanayiciler üretimde beklentilerini açıkladı
Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, Almanya'da bu yıl sanayi üretiminde yüzde 1,5'lik bir düşüş ve ihracatta durgunluk öngördüklerini açıkladı.

BDI tarafından sanayi üretimi ve ürünleri ticaretine ilişkin raporun sunumu Hanover Sanayi Fuarı'nda yapıldı. Sunum sırasında Russwurm, Alman sanayisinin maliyet artışları, talep düşüşleri, aşırı enerji fiyatları ve enflasyon gibi sorunlarla mücadele ettiğini ifade etti.

Russwurm, "Alman sanayi üretimi, devam eden zorluklarla karşı karşıya. 2024'te Almanya'nın daha fazla daralma yaşayabileceğini öngörüyoruz. Sanayi üretiminin geçen yıla göre yüzde 1,5 düşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

İhracattaki durgunlukla birlikte sanayi üretiminde beklenen düşüşün, ekonomideki genel zayıflığa işaret ettiğini belirten Russwurm, "Umutsuzluğa kapılmamak için dikkatli olmalıyız. Sanayideki üretim rakamları uzun süredir endişe verici bir düşüş eğilimi gösteriyor." diye ekledi.

Russwurm, geçen yılki yüzde 1,5'lik ihracat düşüşünün ardından bu yılın ihracatında bir artış beklenmediğini ifade etti.

Raporda, BDI'nın Alman ekonomisinin 2024'te yüzde 0,3 büyümesini beklediği belirtilirken, Russwurm, bu durumun Almanya'nın diğer büyük endüstriyel ülkelerle karşılaştırıldığında geride kalacağı anlamına geldiğini söyledi.

Russwurm, "Sanayi sektörü için zorluklar devam ediyor. Alman şirketleri, özellikle yurtdışındaki üretim tesislerinde güçlü bir büyüme ve kârlılık elde ediyorlar." şeklinde değerlendirme yaptı.

Alman ekonomisinin büyüme dinamiklerini güçlendirmenin önemine vurgu yapan Russwurm, düşük büyüme trendiyle Almanya'nın dijitalleşme, karbonsuzlaşma ve demografi gibi büyük zorluklarla başa çıkamayacağını belirtti.

BDI Başkanı Russwurm, Almanya'da daha fazla yatırım için bürokrasinin azaltılması, vergi indirimleri ve güvenilir enerji arzının sağlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, enerji fiyatlarının rekabetçi bir seviyeye getirilmesi, kurumlar vergisinin düşürülmesi ve bürokrasinin azaltılması çağrısında bulundu.

Diğer yandan, Alman Mühendisler Derneği (VDMA), makine mühendisliği üretiminde bu yıl için yüzde 4'lük bir düşüş öngörmeye devam etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar