Ali Koç'tan AKP'yi kızdıracak sözler! "Bizi yola sokamazsınız"

Ali Koç'tan AKP'yi kızdıracak sözler! "Bizi yola sokamazsınız"
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Konyaspor ile oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarların 'hükümet istifa' tezahüratlarında bulunmasının ardından verilen cezalara ateş püskürdü. Koç, AKP hükümetine "Siyaset olmasın diyenler siyaseti sporun içine sokuyor" sözleriyle yüklendi.

Deprem felaketleri nedeniyle ertelenen karşılaşmaların ardından Fenerbahçe, sahasında Konyaspor''u konuk etmiş ve mücadeleden 4-0 galip ayrılmıştı. Karşılaşmaya oynana futboldan ziyade tribünlerde yapılan tezahüratlar damga vururken, sarı-lacivertli tribünler dakikalarca "Hükümet istifa" tazahüratı attı.

Fenerbahçe taraftarının tepkisinden yalnızca bir gün sonra, Beşiktaş taraftarı da benzer ifadeler ile hükümeti istifaya davet ederken, söz konusu tepkilere ilk tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''den geldi. Bahçeli, karşılaşmaların ''seyircisiz oynanması'' teklifinde bulunurken, tribünlerin hükümete yönelik protestosunun ardından da Beşiktaş Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Tartışmalara birçok siyasi figürün katılmasıyla beraber, herhangi bir hakaret içermemesine karşın yalnızca istifa tezahüratı yaptıkları için birçok taraftar hakkında cezai işlem başlatıldı. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında haklarında işlem başlatılan taraftarların evlerine tebligat gönderilirken, hiçbir gerekçe olmamasına karşın Fenerbahçe taraftarının bu hafta oynayacağı Kayserispor karşılaşmasına alınması Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından yasaklandı. 

"ÇOCUK OYUNCAĞINA DÖNDÜ"

Söz konusu kararı şiddetle kınayan ve itiraz edileceğini açıklayan Fenerbahçe''nin başvurusu ise kabul edildi ve yasak kararının yürütmesi durduruldu. Ancak mahkemenin iptal ettiği karar, bir başka mahkeme tarafından tekrar hayata geçirildi ve Fenerbahçe taraftarına 2. kez Kayserispor''da deplasman tribünlerine gidiş yasağı konuldu. 

Sarı-lacivertli kulübün başkanı bugün yaptığı konuşmada, söz konusu kararların utanç vesikası olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı...

Bize bir bilgi tebliğ etmemişlerdi ama Kayserispor''a 1 gece evvel bilgi gitmişti. Sonraki gün 18.00 gibi açıklama yaptılar. Bildiğimizi, duyduğumuzu anlatacağım. Hepsini anlatmanın yeri değil ama anlatacağım. En ağır ihlaller, en yoğun hakem hataları, neden hep bizim en iddialı olduğumuz dönemlerde başımıza geliyor? Bu, bardağı taşıran damla noktasına gelmiş bir durumdur. Hükümet, devlet gibi kavramlar da hepsi birbirine karıştı, onlar için düşüncelerimi de anlatacağım.

Bizim duruşumuz, söylemimiz, düşüncemiz ve bu kulübün DNA''sında ne olduğu apaçık ortada. Bir açıklamadan dolayı, koskoca Fenerbahçe''nin duruşunu sorgulamak... Bu, benim en çok kırıldığım nokta oldu. 

"NE YAPACAKSINIZ HER MAÇI MI YASAKLAYACAKSINIZ?"

Çıkarılan şey, ''Siz stadyumunuzda böyle mi bağırıyorsunuz, biz de sizi cezalandırıyoruz''... Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?

Baktım ki, başkan da bir şey diyemiyor, ''Bilgi nereden geldi?'' diyorsun, ona da cevap yok. Kem küm... Sonra insanlar arıyor, ''Bu Kayserispor başvurusu'' deniyor. Bu bilgi size dün tebliğ edildiyse, sen neden başvuru yapıyorsun? Yine net bir cevap alamıyoruz. Bizim Kayserispor ile hiçbir sıkıntımız yok. Adını koyamıyorum, ne oluyor diyorsun. Niye? 

Kayserispor Başkanı, yazılan açıklamanın tam tersini söyledi. Başkanı aradım, ''Sen bana böyle böyle dedin mi?'' dedim. ''Dedim'' dedi. ''E sonra?'' dedim. Anlatamıyor adamcağız... ''Sorma, anla'' diyor. Ona da bir şey diyemiyorum. 

"TEPEDEN GELEN KARARLA HÜKÜM VEREN MAHKEME"

Beşiktaş-Ankaragücü maçında da bu karar alınmıştır diyor... Bu insanlar futbola biraz yakın olsalar, ilk yarıdaki maçta tatsız olaylar yaşandığını bilirler. İki kulüp bir arada karar aldı ve deplasmana taraftar götürmedi. Bunun, bizim yaşadığımızla alakası yok. Çıkan mahkeme kararı, tepeden gelen kararla alınmış bir yanlışın, bir an önce kılıfına uydurulma çabası.

Böyle polisiye tedbirlerle, halkın iradesinin önüne kimse geçemez. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Geçmişte olmadı mı? Olabilir, olgunlukla karşılaman lazım. Bunu yaptığında zaten büyümüyor. Sen maçın ortasında tribüne girmeye çalışırsan, bunu da Beşiktaş maçında gördük, ki onun sebebi de başkaymış.

"BAZILARININ KOL KOLA GİRDİĞİ FETÖ İLE MÜCADELE EDEN BİZİZ"

Bazılarının kol kola girdiği FETÖ ile biz mücadele ederken iyiydik de, bir kısım taraftar ''Hükümet istifa'' dediği için mi kötü olduk? Bize vatan haini diyen kişiler var, onlar bunu en son söyleyecek kişiler.

Fenerbahçe olarak son derece kızgınız, sinirliyiz. Bu iş bilerek ve istenerek, çıkmaza doğru götürülüyor. Belli başlı köşe yazarları ve troll''ler, bizi vatan haini gibi konumluyor. Bu belki de Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir kötülük çünkü bunun mantıken bir açıklaması yoktur. Ne yapacağız biz, Fenerbahçe seyircisinin ağzına fermuar mı takacağız? 2 sene evvel, birinin bizim stadyumumuza gelmemesi için bana baskı yapıldı. Yok kaos olacak...

Niye bizi tekrar hedef alıyorsunuz? Niye Fenerbahçe''yi tekrar bir kaosun içine sokmaya çalışıyorsunuz? Biz Kayseri''ye gideceğiz, ülke çapına tekrar kaos yayılacak... Bu mudur anlayışınız? Ben bunu kimin yaptırdığını çok iyi biliyorum. 

"HÜKÜMETE DESTEK OLSALARDI BU İŞLEM YAPILACAK MIYDI?"


Devlet nedir, hükümet nedir diye bize öğretmediler mi? Kalıcı olan devlettir. Garip garip kelimeler kullanarak, Fenerbahçe''yi nasıl vatan haini konumuna getirirsiniz?

Ancak hakaret ve küfür olmadığı sürece ben buna saygı duymak zorundayım. Hükümete destek olsaydı, buna işlem yapılacak mıydı? Devlet ve hükümet tanımlarını da ayırmamız lazım. Herkes devletin yanında ama herkes hükümeti desteklemek zorunda değildir.

ükümetimizde aklı selim insanlar var, inşallah buna dur derler. Bu gereksiz şeyler çok kötü noktaya gidiyor. Benim şahsi görüşüm, ben tribünlerde siyasi söylem olsun istemiyorum çünkü Fenerbahçe, Türkiye''dir. Her çeşit insan vardır. Bir maçta tezahürat olunca, Fenerbahçe vatan haini, şöyle, böyle... Yok, öyle değil. İnsanları kışkırtıyorsunuz, yapmayın. Çok daha önemli konularımız varken bunu yapmanız çok yanlış

Bir takımın şampiyonluk kutlamasında, dört tane bakan selfie yapınca siyaset olmuyor mu? Bir bakan çıkıp, ''İnşallah X takım şampiyon olur'' dendiğinde siyaset olmuyor mu? Açıklama zorlaması gelince siyaset olmuyor mu?

"SİZ SİYASETİ SPORUN İÇİNE SOKUYORSUNUZ"

Siyaset girmesin diyorsunuz... Ben de tribünlerde siyasi söylem olmasın istiyorum. Tribünlerde zaman zaman yapılan tezahüratların ötesinde, siz siyaseti sporun içine sokuyorsunuz. Saygısızlık, küfür ve hakaret olmadığı müddetçe biz buna bir şey söyleyemeyiz. Bizi cezalandırarak yola sokamazsınız. Birazcık tarihimize bakın.

Yönetim istifa ile hükümet istifa arasında söylem olarak hiçbir fark yok bana göre. Siz 115 yıllık bir camiayı, sadece bu camiayı hedef alarak, nasıl kaos ortamına hizmet ediyorsunuz? Bunu birileri bir gün açıklayacak. Sadece Fenerbahçe değil; kulüpler, siyasi tartışmaların parçası değildir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar