Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararını önceden açıkladı!

Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararını önceden açıkladı!
Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş, bugün TCMB tarafından açıklanacak PPK kararı öncesinde dikkat çeken tahminde bulundu. 

ÜNLÜ EKONOMİST MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINI ÖNCEDEN AÇIKLADI!

Piyasalar bugün gözünü, 2021''in son 4 toplantısında politika faizini toplam 500 baz puan indiren, bu yılın ilk 7 toplantısında ise bir değişiklik yapmayan, son olarak Ağustos ayında ise 100 baz puan indirimle giderek sürpriz bir hamleyle politika faizini 13 puana düşüren Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankasına (TCMB) çevirdi.

Bugün saat 14:00''da toplanacak Para Politikası Kurulu (PPK) öncesinden ünlü ekonomist Alaattin Aktaş''tan dikkat çeken tahmin geldi.

Aktaş, "Bir de bakmışsınız bugün de bir indirim gelmiş" dedi.

Dünya Gazetesi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş''ın tahmini şu şekilde:

"Merkez Bankası’nın geçen ay yüzde 14’ten yüzde 13’e indirilen politika faizi için bugün nasıl bir karar alınabilir? Aslında o karar çoktan verilmiştir de biz bugün saat 14.00’te öğreneceğiz. Faizin artırılması gibi bir olasılık tabii ki yok. Faiz aynı düzeyde tutulur mu, mümkün.

Ama bir indirim gelme olasılığı da hiç yok değil. Yine daha önce birkaç kez yazdığım gibi seçimden önce en az iki kez faiz indirimine gidilecek. Benim tahminim bu yönde. Bu indirimler de aralık ve ocak aylarında yapılıp bu ayların yıllık enflasyon oranında yaşanacak düşüşe gerekçe yaratılmış olacak.

Ama aralık ve ocak aylarına daha çok var. Türkiye eğer dövizin yeniden tırmanışa geçmesini önleyebilecek şekilde bazı anlaşmalara yakınsa aralıktan önce de faiz indirimine gidilecektir. Dolayısıyla bir de bakmışsınız bugün de bir indirim gelmiş."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar