Akşener, yurt dışındaki seçmene seslendi: AKP’nin sizin için dişe dokunur hiçbir politikası yok

Akşener, yurt dışındaki seçmene seslendi: AKP’nin sizin için dişe dokunur hiçbir politikası yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt dışında yaşayan seçmenlere seslendi. Akşener “AKP’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dişe dokunur hiçbir politikası yok” dedi.

GÜNBOYU/ ZÜLEYHA ÖNCÜ

Meral Akşener, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile yurt dışında yaşayan seçmenlere seslendi. Akşener “AKP’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dişe dokunur hiçbir politikası yok. Çünkü onların nazarında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sadece ve sadece kendi siyasi hedefleri için kullanışlı oldukları sürece bir değerleri vardır yani iktidar için yurtdışında yaşayan insanlarımız koltuklarını korumak uğruna umursamaz ve istismar ettikleri bir siyasi araçtan başka bir şey değildir” dedi.

Akşener’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Anavatanımızın gönül ve kültür elçileri, yurt dışında yaşayan değerli kardeşlerim, nerede al bayrağımıza hasret bir gönül varsa orada doğan güneşi selamlamak için çıktığımız bu kutlu yolsa, amacımız, kalplerimiz, inancımız bir. Göz göze olamasak da gönüllerimiz bir. Cennet vatanımız, al bayrağımız bir. Şüphesiz ki bizim kültürümüz dinamik ve yüksek bir kültürdür. Kadim tarihimizden süzülüp gelen kutlu bir mirastır. Varlığını her koşulda sürdürebilen, farklılaşan koşullara uyum sağlama becerisi gösteren bir büyük medeniyet yolculuğudur. Ve bu yolculuk bizlere kimliğimizi kaybetmeden yabancı kültürle temas kurma özelliğini kazandırmıştır.

Nitekim, bugün de sizler bu özelliğimizi yaşıyor ve yaşatıyorsunuz. Başta Avrupa olmak üzere yurt dışına yerleşen vatandaşlarımız olarak yaşadığınız ülkenin koşullarına uyum sağlayarak öz kimliğinizi kaybetmeden o ülkelerin sosyal ve ekonomik hayatlarında söz sahibisiniz. Birçoğunuz gerek işgücü anlaşması çerçevesinde gerekse Türkiye’nin dış ticaret açılımlarıyla yatırımlar yapıyor, fabrikalar işletiyor, okullarda okuyor, akademisyen, doktor, mühendis olarak birçok alanda büyük başarılara imza atıyorsunuz.

"ZAMAN ZAMAN IRKÇILIKLIĞA MARUZ KALIYORSUNUZ"

Yaşadığınız ülkelere tam uyum sağlamış olmanıza rağmen dilinize, dininize ve kültürünüze sahip çıkan bir duruşla geniş bir kurumsal altyapı oluşturuyor toplumlar arasında bir köprü vazifesi üstleniyorsunuz. Ancak tüm bunların yanında bulunduğunuz toplumların artık vazgeçilmez bir parçası olmanıza rağmen zaman zaman beliren ırkçılık ve ayrımcılık gibi önemli sorunlarla da maalesef karşı karşıya kalıyorsunuz öncelikle şunu bilmenizi isterim asla yalnız değilsiniz. Binlerce kilometre uzakta olmanıza rağmen Vatanımıza duyduğunuz bağlılığı biliyoruz, milletimize duyduğunuz sevgiyi hissediyoruz, derinden hissettiğiniz memleket özlemini görüyoruz ve bu yüzden de sizleri sorunlarınızla baş başa bırakamayız. 

"AKP''NİN SİZİN İÇİN HİÇBİR POLİTİKASI YOK"

21 yıllık iktidarı boyunca maalesef gördük ki AK Parti iktidarının yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dişe dokunur hiçbir politikası yoktur. Çünkü onların nazarında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sadece ve sadece kendi siyasi hedefleri için kullanışlı oldukları sürece bir değerleri vardır yani iktidar için yurtdışında yaşayan insanlarımız koltuklarını korumak uğruna umursamaz ve istismar ettikleri bir siyasi araçtan başka bir şey değildir. İşte tam da bu nedenle İyi Parti olarak biz yurt dışındaki vatandaşlarımızın meselelerini Türkiye''deki meseleler ile aynı ölçüde ciddiye alıyoruz Ve bu ciddiyetimizin bir göstergesi olarak da "Yurt Dışı Türkler Seçim Beyannamemizi" hazırladık. hazırladığımız bu beyannamede ülkemizdeki siyasal temsilinizi güçlendirmek Bulunduğunuz ülkelerdeki hak ve hizmetlerinizin iyileştirilmesi maruz kaldığınız yabancı düşmanlığı ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadele, dil, din, kültür bağlarınızın korunması ve geliştirilmesi Türkiye''deki idari ve konsolosluklardaki işlemlerinizde kolaylıklar, SSK çalışmalarının iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi gibi başlıklara yer verdik. Sizler şanlı kültürümüzün mirasçılarısınız. Hiç şüpheniz olmasın ki bizim için Türkiye''de yaşayan 85 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkınız yok bu yüzden İyi Parti iktidarında üzerimize düşen ne varsa yerine getirecek, tüm bu sorunları el ele omuz omuza vererek çözeceğiz. Ne ülkemizde ne de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başını öne eğmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve Cumhuriyetimizin ikinci asrında nerede yaşadığı fark etmeksizin bir büyük millet olarak tarih yazacağız. Atatürk''ümüzün de söylediği gibi ''Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur!'' İşte parola budur!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar