Akşener ve Davutoğlu'ndan sürpriz görüşme

Akşener ve Davutoğlu'ndan sürpriz görüşme
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ortak açıklama yaptı.

Akşener ve Davutoğlu'ndan sürpriz görüşme

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider arasında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

meralaksener1-001.jpg

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Sayın Başkanın açıkladığı bu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dair yaptıkları çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştıktan sonra bizimle de paylaştılar. Bugün bir televizyon programında ben de söylemiştim. Bizim de anayasa şekliyle değil ama ‘Parlamenter Sistem’ dediğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz. Adını ne koyarsak koyalım Parlamenter Sistemin tasarımına yönelik vesayet sisteminin olmadığı, iktidar olmuş yürütmeyi götüren yapının da ayağına pranga yapılmadığı, kurumların itibarının olduğu hesap verilebilir ve şeffaflığın liyakat zorunluluğunun olduğu bir tasarım üzerinde biz çalışıyoruz.

ÖZDAĞ’IN İHRACI

Sayımız 36’ya düştü. Bütün bunların her birine elbette üzülüyorum. Herhangi bir milletvekili arkadaşımızı bir kenara bırakın normal bir üyemizin dahi istifa etmesi son derece bizi üzen bir durumdur. İstifa ile ilgili bir irade beyanında bulunmuş bir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz kelime sarf etmedim. Aynı noktada durmaya devam edeceğim. Sayın Özdağ konusu ise, keşke böyle olmasaydı.

Davutoğlu'nun açıklaması ise şöyle:

"Mesele bir kişi meselesi değil bir sistem meselesi, bir zihniyet meselesi. Gelecek nesillere onurla yaşayacakları bir ortam vadederken eleştirdiğimiz sistem karşısında neyi teklif ettiğimizdir. Bugün kendileriyle ana unsurlarıyla bunları paylaştık"

42a19977-2846-4330-8f07-21d456f04750.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar