Aksaray’da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri

Aksaray’da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri
1985 yılında Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrollerini paylaştığı "Keriz" filmi, yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği ve Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği bir yapım olarak sinema tarihinde iz bırakmıştı. Film, Aksaray'ın Gücünkaya köyünde çekilmiş olmasına rağmen, 39 yıl sonra bile Yeşilçam'ın etkisini taşıyan bir atmosfere sahip.

Kemal Sunal'ın başrolünde olduğu bu unutulmaz film, 1985 yılında Gücünkaya köyünde çekilmiş ve o dönemin köy atmosferini yansıtmıştı. Kartal Tibet'in yönetmenliğinde, Türker İnanoğlu'nun yapımcılığında gerçekleştirilen filmde, Kemal Sunal ve Perihan Savaş gibi ünlü isimlerin yanı sıra Halit Akçatepe, Müge Akyamaç, Ali Şen, Aliye Rona, İhsan Yüce, Nubar Terziyan, Turgut Özatay, Nuran Aykut, Yaşar Şener, Hakkı Kıvanç, Sırrı Elitaş ve Faruk Savun gibi birçok sanatçı rol almıştır. Film çekimleri sırasında köy halkı da figüran olarak yer almış ve filmde önemli bir rol oynamıştı.

aw183240-01.jpg

39 yıl geçmesine rağmen, filmde kullanılan köy evi hala Gücünkaya köyünde ayakta durmakta. Zamanın izlerini taşıyan bu ev, Kemal Sunal'ın karakteri Zülfü ile Perihan Savaş'ın karakteri Züleyha'nın düğün sahnelerine tanıklık etmişti.

aw183240-09.jpg

Filmde rol alan köy halkından biri olan Ömer Ok, o dönemi anlatırken filmin ilk isminin "Zülfi ile Züleyha" olduğunu ve daha sonra "Keriz" olarak değiştirildiğini belirtmişti. Ok, Kemal Sunal'ın setteki ciddi tavırlarına rağmen filmde herkesi güldürdüğünü ve Türkiye'yi güldüren biri olduğunu ifade etmişti.

aw183240-05.jpg

Gücünkaya köyünde yaşayan diğer bir köylü olan Serpil Ok ise filmde rol aldığı dönemi anlatırken, Kemal Sunal'ın oynadığı evin kendi ailesine ait olduğunu ve birçok ünlünün köye geldiğini dile getirmişti. Film çekimleri sırasında köydeki çocuklar olarak atın yanında seğmen olarak yer aldıklarını belirtmişti.

aw183240-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar