Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisini yükseltti
Pek çok ünlü ekonomistten dolar hakkında çeşitli tahminler gelmeye devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan beklenti anketi açıklandı. Ankete göre dolar kurunun yıl sonunda 19 lirayı aşacağı öngörüldü.

AKP'Yİ ZORA SOKACAK RAKAM: İŞTE DEVLET KURUMUNUN VERDİĞİ DOLAR KURU

AKP''li isimler yaptığı açıklama ve verdiği demeçlerde kurda yaşanan yükselişin KKM ve atılan diğer adımlar ile sönümleneceğini iddia ederken, açıklanan son rakam ise kafaları karıştırdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını açıkladı. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi Ağustos döneminde yüzde 70,60 oldu. Bir önceki anket döneminde beklenti yüzde 69,94 seviyesindeydi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi''nin sonuçları şöyle:

"Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 69,94 iken, bu anket döneminde yüzde 70,60 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 40,23 iken, bu anket döneminde yüzde 41,99 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 24,27 ve yüzde 24,35 olarak gerçekleşmiştir.

DOLAR TAHMİNİ

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 18,99 TL iken, bu anket döneminde 19,65 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 20,92 TL ve 22,03 TL olarak gerçekleşmiştir.

BÜYÜME TAHMİNİ

Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,6 iken, bu anket döneminde yüzde 3,7 olarak gerçekleşmiştir. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde değişmeyerek yüzde 3,8 olarak gerçekleşmiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar