ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki, AKP'de yaşanan oy kaybının nedenlerini açıkladı

ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki, AKP'de yaşanan oy kaybının nedenlerini açıkladı
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, hükümet kanadında yaşanan oy kaybını ve nedenleri paylaştı. 10 Mayıs'ta duyurdukları anketten çıkan sonuçları değerlendiren Pösteki, muhalefetin artık eskisi kadar zayıf olmadığını belirtti.

HÜKÜMETE YAKIN ANKETÇİ, AKP'NİN OY KAYBINI ANLATTI!

AKP''de yaşanan oy kaybı hükümete yakın anket şirketlerinin sonuçlarına dahi yansımaya başladı. Yaptığı pek çok ankette AKP''yi genel ortalamanın üzerinde bulan ORC Araştırma, yaptığı son anketi 10 Mayıs''ta paylaştı. 41 ili kapsasan ve toplam 5300 kişinin görüş bildirdiği ankete göre AKP yüzde 28 oy alırken, yüzde 15 oy kaybettiği açıklandı.

Seçmenlere yöneltilen "Bu pazar genel seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna AKP diyenlerin sayısının her geçen gün azaldığını belirten Pösteki, hükümet kanadında yaşanan oy kaybını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. 

Mehmet Pösteki şu ifadeleri kullandı:

"Ak Parti''nin oy oranı yüzde 28. Oy kaybı yaklaşık yüzde 15. Bu sonuç; strateji üretemeyen, toplumun gerçek sıkıntılarını okuyamayan, okusa da umursamayan, ona buna iftira atmaktan, itibarsızlaştırmaya çalışmaktan başka yeteneği olmayan, kibirli ve liyakatsiz siyasetçilerin eseridir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar