AKP’ye katılan Suat Pamukçu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

AKP’ye katılan Suat Pamukçu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden AKP’ye katılan Suat Pamukçu kimdir? Nereli? Ne mezunu? İşte detaylar…

Partisinden istifa eden Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu AKP’ye katıldı ve rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

5.jpg

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu, 1950 yılında Bayburt'ta dünyaya geldi. İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesi'nde üstün başarıyla tamamladı.

Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayarak mezun oldu. 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

İstanbul milletvekili Suat Pamukçu, YRP'den istifa etti - Sözcü

Siyasi kariyerine 20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili olarak başlayan Pamukçu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyelikleri gibi önemli görevlerde bulundu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SUAT PAMUKÇU'NUN AÇIKLAMASI | Yeniden Refah Partisi

Ayrıca Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli pozisyonları da üstlendi. Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından Saadet Partisi'nde milletvekili olarak görev aldı.

Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan Pamukçu, aynı zamanda Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde de bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak Genel Sekreterlik görevini üstlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar