AKP'nin erken seçim planını Japon bankası Nomura'nın raporu ortaya koydu

AKP'nin erken seçim planını Japon bankası Nomura'nın raporu ortaya koydu
Japon bankası Nomura, hazırladığı raporda hükümetin beş aşamalı bir planı yürüttüğünü; ilk üç adımın hayata geçirildiğini ileri sürdü. Son iki adım ise 'dış politika vakası' ve OHAL' olarak sıralandı.

Japonya merkezli yatırım bankası Nomura, Türkiye ile ilgili “Şafaktan önce en karanlık an” başlıklı bir rapor yayımladı. 

Bu rapora göre; AKP hükümeti 2022'nin ilk yarısında erken seçime gidecek. İlk olarak AKP'nin seçim çağrısından önce beş adımlık bir plan çerçevesinde oylarını arttırma hedefinde olduğunu söyledi.

Bankanın yayımladığı rapora göre; bu atılacak olan beş adımdan üçünün atıldığı ve kalan iki adımın daha atılacağının beklenildiği görülüyor.

Raporda bu beş adım ise şu şekilde:

1) Mali paket / Asgari ücret artışı

2) Faiz indirimleri / kredi büyümesi

3) Dolar kuruna TCMB ve kamu bankalarının müdahaleleri

4) Dış politika vakası

5) Olağanüstü hal ilanı

Bu planın var olduğunu iddia eden banka, “plan çalışacak mı” sorularına da cevap verdi. 

Seçmenlerin şu an en büyük kaygısının enflasyon olduğunu ve bunların yanında orta seviye bir seçmenin bile dolar kuruna bakarak ekonominin durumu değerlendirdiğini söylerken, Merkez Bankası'nın kurda haftalık yüzde 1'lik artışın olduğu kontrollü hareket için yeterli mühimmatının olacağını, buna göre de planın işlediği 3-5 aylık dönemin ortasında dolar/TL'nin 16'ya yükseleceği bu sorunun cevabı oldu.

Banka, beş adımlı planın işe yaramasına yüzde 50 ihtimal verirken olası durumda muhalefetin kazanacağı yönünde öngörüde bulundu.

İşte o rapor:

japon-y-1.jpgjapon-1.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar