AKP'nin bayram sonrası ilk gündemi belli oldu

AKP'nin bayram sonrası ilk gündemi belli oldu
Anayasa metninde Cumhurbaşkanı'nın görev süresini uzatacak bir düzenleme yer almayacağı belirtiliyor. Olası erken seçim için ise AKP kurmaylarının 2027 yılının sonu ile 2028 yılının başını işaret ettiği konuşuluyor.

22 yıl sonra ikinci parti konumuna düşen AKP, 31 Mart seçimlerinin ardından değerlendirme sürecini sürdürürken, yeni anayasa çalışmalarına bayramdan sonra başlaması bekleniyor. Bu kapsamda, ilk adım olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un partilere ziyareti planlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bayramdan sonra Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere bir niyet beyanında bulunmak üzere ziyaretlerde bulunacak. Kurtulmuş'un ziyareti ile yeni anayasa çalışmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenerek yeni bir sürecin başlaması sağlanacak.

Partilerin kendi anayasa önerilerini hazırlaması veya ortak bir komisyon kurulması gibi seçenekler görüşülecek. Usul ve esaslar belirlendikten sonra taslak metin çalışmaları başlatılacak.

Ayrıca, Meclis Başkanlığı, yeni anayasa çalışmasına katkı sağlamak üzere barolar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve akademik çevreleri de davet edecek.

AKP'nin yeni anayasa çalışmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha seçilebilmesine olanak tanıyacak bir düzenlemeye yer verilip verilmeyeceği tartışma konusu. Kulislerden bu tür bir düzenlemeye sıcak bakılmadığı öğrenilirken, Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için tek alternatif olarak erken seçim formülü üzerinde duruluyor. AKP yetkilileri, olası erken seçimin zamanını 2027 yılının sonu ile 2028 yılının başı olarak işaret ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar