Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

AKP'nin 18 yıllık iktidarı: Saatlik sokağa çıkma yasağı!

Değerli okuyucularım Yeniçağ gazetesinin internet sitesine bomba gibi düşen bir haberi sizlere aktaracağım. Sonra bu haberi bugünkü köşemde analiz edeceğim.

Haber şu şekilde:

Hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için öğrencilerin sınava güvenle gidebilmeleri için sınavın yapılacağı saatler arasında sokağa çıkma yasağı geldi.

Bakan Koca konuyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular" dedi.

Yani Liseye Geçiş Sınavı için AKP iktidarı saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etti.

***

Ülke olarak, 24 Haziran 2018 seçimlerine gidiyorduk.

Seçim tartışmaları ve halka verilen vaatler yoğun biçimde konuşuluyordu.

AKP iktidarının 16.yılında  seçimlerdeki  vaadi büyük tartışmalara neden olmuştu.

O da, Millet Bahçeleri ve Millet Kıraatleriydi.

Özellikle de Millet Kıraathanelerindeki kek, büyük tartışma konusu olmuştu.

Bir tarafta endüstri 4-0 konuşan bir Cumhurbaşkanı adayı varken diğer aday kekten bahsediyor, Millet Bahçelerinde yuvarlanmayı 16. İktidar yılının sonunda vaat olarak vatandaşa söylüyordu.

Bu konuya şundan değindim:

Yazı başlığımda 18 yıllık AKP iktidarı dedim. O zaman 16 yıllık iktidardı. Şimdi 18.

18 yıllık AKP iktidarının geldiği son nokta, saatlik sokağa çıkma yasağı oldu. Millet Bahçelerinde yuvarlanmayı vaat etmelerinin üstünden 2 sene geçti  ama hala değişen bir şey yok.

***

Kuranıkerim'in liyakat ile ilgili ayetini herkes bilir.

Şimdi diyeceksiniz ki, ne alaka liyakatla? Şu alaka: Siz eğitim uzmanlarını danışman yapmazsanız işte böyle sınav gününde saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edersiniz.

***

Birisi de sayın Cumhurbaşkanı'na demedi mi ki: 2 gün yasak ilan edelim, bir veliyle  sınava girecek öğrenciye izin verilsin geri kalan vatandaşa yasak uygulansın.

***

16 yılın sonunda Millet Bahçelerinde yuvarlanmayı ve Millet Kıraathanesinde kek yemeyi vaat eden AKP iktidarı, 2 yıl sonra saatlik sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Gerçi akşam 22.30 da gece 00.00'a 1.5 saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağını da gördü bunlar sayesinde güzel ülkemiz.

***

Demek ki, değil 16, 18, 2 yıl değil 30 yıl geçse de bu iktidarın vatandaşa vereceği veya hizmet edeceği hiçbir konu kalmamış.

Ülkeye bu iktidar yakışıyor mu? Sorularının elbette AKP iktidarının bu vahim yanlışları yüzünden haklılığı her geçen gün şiddetlenerek artıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları