AKP'liler bu anketi paylaşıyor: İşte Saray'a yakın şirketin bulduğu sonuç

AKP'liler bu anketi paylaşıyor: İşte Saray'a yakın şirketin bulduğu sonuç
2023 seçimleri için geri sayım devam ederken anket şirketleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Areda Survey, son seçim anketinin sonuçlarını paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde geldiği belirtildi.

Areda Survey, son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankette, Millet İttifakı''nın adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı görmek istediğini ifade eden katılımcılar da oldu.

Bu pazar seçim olması durumunda katılımcıların çoğunluğu Recep Tayyip Erdoğan''a oy vereceklerini belirtirken partiler arasında AK Parti ilk sırada yer aldı.

İşte son seçim anketinin sonuçları:

MANSUR YAVAŞ BİRİNCİ SIRADA

Ankette katılımcılara yöneltilen "Millet İttifakı''nın adayı kim olmalı" sorusuna verilen yanıtlarda ABB Başkanı Mansur Yavaş birinci çıktı.

Yavaş, ilk sırayı yüzde 34,6 ile alırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 32,4 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıra ise yüzde 5,5 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun oldu.

2a

ERDOĞAN YÜZDE 47,8 OY ALDI

"Bu pazar seçim olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusuna ise katılımcıların yüzde 47,8''i tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''dan yana kullandı.

Erdoğan''ı yüzde 23 ile Mansur Yavaş izledi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 15,8 ile üçüncü sırada yer aldı. Selahattin Demirtaş''ın yüzde 8,6 ile Kılıçdaroğlu''nu takip ettiği sıralamada beşinci sırada yüzde 2,8 ile İmamoğlu yer aldı.

1a

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

Ankette katılımcılara bu pazar seçim olması durumunda hangi partiye oy verecekleri sorusu da yöneltildi. Bu soruya ise katılımcıların yüzde 35,6''sı AK Parti yanıtını verdi. Tercihini CHP''den yana belirtenlerin oranı yüzde 24,3 çıkarken CHP''yi yüzde 13,5 ile İYİ Parti takip etti.

3a

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar