AKP'li vekil asgari ücreti açıkladı: Cumhurbaşkanı bu rakamı söyleyecek!

AKP'li vekil asgari ücreti açıkladı: Cumhurbaşkanı bu rakamı söyleyecek!
Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı üçüncü toplantıya çevrilmiş durumda. Toplantıdan Türk-İş ve işveren temsilcilerinin asgari ücreti belirleyerek kalkması bekleniyor. AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı rakamı ilan etti.

AKP'Lİ VEKİL ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI: CUMHURBAŞKANI YARIN BU RAKAMI SÖYLEYECEK!

Aralık ayının sonuna yaklaşılırken milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. 7 ve 14 Aralık tarihlerinde toplanan komisyon üçüncü ve nihai buluşmasını yarın gerçekleştirecek. Türk-İş asgari ücret için daha önce alt sınırının 7 bin 785 lira olduğunu ancak bu rakamın yukarı çıkarılması için pazarlık edeceğini açıklamıştı. Yarın yapılacak toplantıda belirlenecek asgari ücreti ise geçen yıl olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan''ın açıklaması bekleniyor. AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Erdoğan''ın açıklayacağı asgari ücreti duyurdu ve psikolojik sınırı açıkladı. 

ASGARİ ÜCRET 8 BİN 50 LİRA OLACAK

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, yaptığı açıklamada: "Benim tahminim 7 bin 700 ile 7 bin 900 lira arasında bir ücret belirlenebilir. Ancak Cumhurbaşkanımız 8 bin psikolojik sınırını geçerek 8 bin 50 diyebilir" ifadelerini kullandı.

SALI GÜNÜ NET RAKAM BELLİ OLACAK

Yarın son kez masaya oturması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için flaş bir açıklama yapmıştı. Bakan Bilgin, "Salı günü asgari ücret müzakeresinde uzlaşmaya varacağız" mesajını paylaşmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar