AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba iddia! Erdoğan kabineden kimleri görevden alacak

AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba iddia! Erdoğan kabineden kimleri görevden alacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde değişim mesajı verdiğini belirten AKP’li Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ve kabinenin revize edilebileceğini iddia etti.

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken, Türkiye siyasetinde yıllar sonra ilkler yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), uzun süre sonra yüzde 37,77 oy oranıyla 47 yıl sonra Türkiye genelinde ilk kez birinci parti konumuna yükselirken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise yüzde 35,49 oy alarak kurulduğu günden bu yana ilk kez bir seçimde ikinci sıraya düştü.

Seçim yenilgisinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 'değişim'e dikkat çekti.

erdogan.jpg

Gerekli değişimi gerçekleştireceklerinin mesajını veren Erdoğan, “Daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

AKP'Lİ TAYYAR'DAN DEĞİŞİM İDDİASI

Erdoğan'ın 'değişim' çıkışına ilişkin AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

TGRT Haber'de Medya Kritik programında konuşan, Tayyar, seçim gününü AKP açısından zor geçtiğini belirterek, seçmenin partisine net bir mesaj verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın, değişim sinyalleri verdiğinin altını çizen Tayyar, bu değişimin sadece genel merkez kadrolarında değil, teşkilatlarda ve Kabine'de de yaşanacağını da belirtti..

samil-tayyar.jpg

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılabilecek değişikliklerde de bahseden Tayyar, "Toplum da bir beklenti içinde ve ben de bir değişimin içinde olunacağı kanaatindeyim. Bu değişimin sadece genel merkez içindeki kadrolarda olmayacağını, teşkilatların tazeleneceği, bakanlar kurulunda değişimin olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Sayın Cumhurbaşkanı, parlamenter sisteme dönüş olmayacağını söyledi ama mevcut sistemde aksama varsa revize edileceğini belirtti. Kongreyi bekler mi yoksa hemen mi olur onu henüz bilemiyoruz. Belki zamana yayıp yeni MKYK'nın oluşacağı kongreyi bekleyebilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar