AKP'li Numan Kurtulmuş: "Sandıktan çıkan sonuca herkes uymak zorunda"

AKP'li Numan Kurtulmuş: "Sandıktan çıkan sonuca herkes uymak zorunda"
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin ardından sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun herkes tarafından kabul edilmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Sinan Şahin / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere günler kala, seçim güvenliği ve seçim gecesi yaşanabilecek muhtemel gerilimlere yönelik endişe veren açıklamaların ardından, AKP cephesinden 'sükunet' çağrısı geldi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Seçim sonucuna herkes istese de istemese de uymak zorunda" sözleriyle tartışmalara nokta koydu. Voice of America'nın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Seçimi’nde parlamento çoğunluğunu kazanacakları görüşünde olduğunu söyledi.

"MİLLETİN İRADESİNİN ÜSTÜNDE HİÇBİR SÖZ SÖYLEMEYECEĞİZ"

Muhalefet cephesi Cumhurbaşkanlığı’nı dolayısıyla iktidarı kazanırsa varsayamı içinse Kurtulmuş, "Türkiye’nin demokratik kazanımlarına gözümüzün içi gibi bakacağız ve hiçbir şekilde milletin iradesinin üstünde hiçbir söz söylemeyeceğiz. Söylenmesine de müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kurtulmuş’a göre, AKP iktidarı sürecek ve o zaman muhalefet sonuca saygı duymalı ama sonuç aksi yönde olursa, "Baş göz üstüne diyerek eyvallah" denilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar