AKP'li kadın yöneticileri hedef alan Sofuoğlu'na soruşturma

AKP'li kadın yöneticileri hedef alan Sofuoğlu'na soruşturma
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, AKP'li Özlem Zengin ve Bakan Derya Yanık'ı hedef gösteren öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattı.

Selahattin Demirel / Günboyu

AKP''li Özlem Zengin, AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde gündeme olan 6284 sayılı kanun için, ‘Kırmızı çizgimizdir’ açıklamasında bulunmuştu.

Zengin’i, açıklaması sonrasında Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu adeta hedef göstermişti.

Sofuoğlu ayrıca Zengin ile aynı görüşü savunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan''a da tepki göstermişti.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu''nun şahsi twitter hesabı üzerinden 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlamış olduğu mesajın içeriğinde bulunan ''Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe''nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...'' ifadelerinden kaynaklı olarak Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin ve hem de ceza soruşturması başlatılmıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar