AKP'li isim açıkladı: EYT'nin yasalaşacağı tarih belli oldu!

AKP'li isim açıkladı: EYT'nin yasalaşacağı tarih belli oldu!
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan EYT düzenlemesine ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Turan "EYT düzenlemesini önümüzdeki hafta salı günü genel kurul gündemine almayı planlıyoruz" dedi.

EYT düzenlemesinin kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda görüşülmeye başlandı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan EYT düzenlemesine ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Turan   "EYT düzenlemesini önümüzdeki hafta salı günü genel kurul gündemine almayı planlıyoruz" dedi.

Görüşmeler sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan, özel sektördeki 4/a (SSK) ve 4/b’lilerin (BAĞ-KUR) tamamının, kamudaki 4/a’lılar ile 4/c’lilerin (memur) yüzde 25’inin hemen emekli olacağı varsayımına dayanarak etki analizine yer verildi.

Etki analizine göre, EYT’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na 2023 yılındaki maliyeti 144.7 milyar lira olacak. 49.7 milyar liralık kamu personeli bütçe etkisi ile birlikte merkezi yönetim bütçesine toplam maliyeti 194.4 milyar lira olacak. Halen çalışmakta olan 4/a’lıların hepsinin çalışma hayatından çekilmesi ile oluşabilecek SGK prim kaybı da 45.5 milyar lira olarak hesaplandı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar