AKP’li belediye başkanı: İntiharlar ekonomik sebepli olsa ülkenin yarısı intihar ederdi

AKP’li belediye başkanı: İntiharlar ekonomik sebepli olsa ülkenin yarısı intihar ederdi
Korona virüs salgınının derinleştirdiği ekonomik krizle birlikte borçları nedeniyle intihar eden yurttaşların sayısı her geçen gün artarken, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; ekonomik nedenli intihar olmayacağını iddia edip, “O zaman memleketin yarısı intihar etsin” diyerek ilginç bir yorumda bulundu.

İntihar haberleri hemen her gün ülkenin dört bir yanından gelmeye devam ederken, Mersin'de AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ekonomi kaynaklı intiharları kabul etmeyerek, yurttaşa psikoloğa gitme tavsiyesi verdi. Ekonomik nedenli intiharın olmayacağını savunan Gültak, "O zaman memleketin yarısı intihar etsin” diyerek halkın ekonomik durumunu da gözler önüne serdi.

Gazeteci Ayşenur Önal'ın haberine göre, Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası Abdullah Ertem, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara etmesi Akdeniz Belediye Meclisi’ni gerdi.

GÜLTAK, EKONOMİ NEDENLİ İNTİHARA İNANMADI!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak bu intihar haberiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey, sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. Gidin psikiyatrikler, psikologlarla konuşun. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. 

Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatrikler ile görüşün böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan’ın yüzde 80’i fakir, Pakistan, Afganistan, Afrika’ya gidin hepsi fakir. İntihar oldu, ekonomi kötü, AK Parti kötü. Buna da saygı duyuyorum. Sen öyle siyaset yapacaksın ben de sana cevap veririm. 

‘Ekonomiden dolayı intihar etti’ deniliyor, İsveç, Norveç, Danimarka dünyada en çok intihar eden ülkeler. Neden intihar ediyorlar, parasızlıktan mı? İntiharın sonucu para değil, kişinin psikolojik sorunları, bunu ekonomiye dayandırmayın. Ortada travmatik bir durum var. Burada polemiklere girmeyin, savcılık orada” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar