AKP'den kafa karıştıran ekonomi hamlesi: İlk kez ikisi birden düştü

AKP'den kafa karıştıran ekonomi hamlesi: İlk kez ikisi birden düştü
Nas adı altında faizleri düşürerek kredi faizlerinin fırlamasına neden olan AKP'li ekonomistler, yeni bir planı devreye soktu. Son günlerde kredi faizlerinde yaşanan hızlı düşüş dikkat çekerken, verilen kredi miktarında da düşüş yaşanması kafa karıştırdı.

EKONOMİDE BİR GARİP OLAY! İLK KEZ İKİSİ BİRDEN DÜŞTÜ

AKP''nin kafa karıştıran ekonomi politikalarına bir yenisi daha eklendi. Zamansız alınan faiz düşürme kararları sonrası kredi faizlerinin yüzde 50''nin üzerine fırlaması büyük tepki toplamıştı.

Paramedya''da yer alan habere göre, bu serzenişler üzerine düğmeye basan ekonomi yönetimi, kredi faizlerini yüzde 22 seviyesine kadar geri çekmeye başladı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ve TCMB verilerinden yapılan hesaplamalara göre ticari kredi büyüme hızı 13 haftalık, yıllıklandırılmış ve kur etkisinden arındırılmış olarak yüzde 19,5 büyüme kaydetti. Mayıs ayında kredi büyüme hızı yüzde 56,1 seviyelerine kadar yükselmişti.

Benzer eğilim ticari kredi faizlerinde de görüldü. Buna göre ortalama ticari kredi faizleri yüzde 22 seviyesine kadar geriledi.

BDDK tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 2 Eylül itibarıyla 20 milyar 14 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 6 trilyon 628 milyar 190 milyon liradan 6 trilyon 648 milyar 205 milyon liraya çıktı.

Söz konusu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 1 milyar 826 milyon lira artarak 874 milyar 805 milyon liraya yükseldi. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 2,5 artışla 323 milyar 607 milyon liraya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar