AKP'den istifa edip CHP'ye geçmişti: Abdüllatif Şener'in Sinan Oğan itirafına Tanju Özcan'dan olay yanıt

AKP'den istifa edip CHP'ye geçmişti: Abdüllatif Şener'in Sinan Oğan itirafına Tanju Özcan'dan olay yanıt
Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, canlı yayında kime oy verdiğini açıklayarak CHP’ye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Şener’in açıklamalarına Tanju Özcan’dan cevap gecikmedi.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

AKP’den istifa edip CHP’ye geçen Abdüllatif Şener, Halk TV’de canlı yayın konuğu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren Şener, “İki seçimde de Kılıçdaroğlu ve CHP'ye oy vermedim" dedi.

Şener şunları söyledi:

Birinci turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim. Milletvekili adayı olsaydım, NTV yayınındaki söylediklerimi söylemeyi herhalde düşünmezdim. Cumhurbaşkanı adayı olsaydı ve ilk turda kazanamasaydı, ‘bana oy vermeyin’ der miydi?- Bu hiçbir adayın söyleyeceği bir şey değildir. Ama aday olmayanın söylemesi gereken bir durumdur. NTV canlı yayınını önceden planlamıştım. CHP’den sabah istifa ettim ve öğleden sonra canlı yayına katıldım.

Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim.

aaaa.jpg

TANJU ÖZCAN'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Şener, daha sonra Bolu milletvekilliği teklifini Tanju Özcan’ı istemediği için reddettiğini söyledi. Sözler üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan canlı yayına bağlandı ve “Ben Kılıçdaroğlu’nu yıllarca bu yüzden eleştiriyorum. Sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştı.” dedi.

Özcan “Kılıçdaroğlu’na bu yüzden muhalifim. Kılıçdaroğlu’nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim. Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar