AKP'den EYT'lilere maaş açıklaması: 4a 4b 4c emeklilerinin alacağı maaş belli oldu!

AKP'den EYT'lilere maaş açıklaması: 4a 4b 4c emeklilerinin alacağı maaş belli oldu!
2 milyon 250 bin kişiyi emekli edecek düzenleme bu hafta içi TBMM'de oylanacak. AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığından emekli olacak vatandaşların emekli maaşlarını açıkladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edilerek TBMM Genel Kurulu''nda oylanacak EYT düzenlemesinde sona gelindi. Bütün parti gruplarının onayıyla yasalaşması beklenen tasarının ardından emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın ne kadar maaş alacağı da netlik kazandı. AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile emekli olacak EYT''lilerin ayrı ayrı ne kadar maaş alacağını gözler önüne serdi. Aydemir, maaşların yanı sıra EYT için 1 milyonun üzerinde başvuru yapıldığını ve toplamda 44 milyar liralık bir borçlanma gerçekleştiğini açıkladı. 

EYT''LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Aydemir''in paylaştığı verilere göre EYT yoluyla emekli olan SSK''lılar ortalama 7.797 TL, Bağ-Kur''dan emekli olanlar ortalama 5.811 TL, emekli sandığı ile maaş alacak EYT''liler ise ortalama 12.389 TL maaş alacak. 

10 GÜN İÇERİSİNDE YENİDEN İŞE BAŞLAMALILAR

Ayrıca emekli olduktan sonra 10 gün içinde aynı işyerinde tekrar çalışmaya başlayan çalışanlara yüzde 5 destek primi ödenecek. SSK''dan emekli olacaklar için ortalama aylık tutar 7.797 TL olurken, Bağ-Kur''dan emekli olacaklar 5.811 TL, Emekli Sandığı''ndan emekli olacaklar 12.389 TL olacak. Hemen emekli olabilecek 2,2 milyon sigortalının yaş ortalaması 48,5, emekliliğe kalan ortalama süre ise 6,3 yıl olarak hesaplanıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu''nun idari yükünü hafifletmek için dijital uygulama çağrısında bulundu.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar