Çiftçi, AKP'nin aklına geldi: Tarım sektörü için atılması muhtemel yeni adımlar

Çiftçi, AKP'nin aklına geldi: Tarım sektörü için atılması muhtemel yeni adımlar
Son günlerde buğdaydan, ayçiçeğine birçok alanda büyük sorunların baş göstermesi üzerine milletvekili ve kurmaylarıyla toplantı yaparak, tarım politikalarına yoğunlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarıma yönelik yeni adımlar atılacak. Planlamalar yapılıyor. Bu konuda tarım bakanımıza da talimat verdim, yeni adımlar olacaktır'' dedi.

Tarım ülkesi konumundaki Türkiye''yi tarım ürünleri ithalat eden bir ülke hâline getiren AKP iktidarı en sonunda çiftçiyi hatırladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın talimatı ile tarıma yönelik yeni bir yol haritası belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmaların hedefi "Üretiminin arttırılması, Türkiye''nin buğday, ayçiçeği gibi temel ürünlerde kendi yeterliliğini sağlamak" olacağı belirtildi. Gelen bilgiye göre, yeni bir yerli üretim hamlesi başlatılacak.

Proje kapsamında Türkiye''nin temel ürünlerde vatandaşının ihtiyacını karşılayacak kadar üretim yapması için arka arkaya önlemler devreye sokulacak. Bu kapsamda gelir garantili alım üzerinde durulduğu ve üretime daha fazla yöneleceği öğrenildi.

Türkiye''nin buğday alımında da Rusya ve Ukrayna''dan doğan boşluğun doldurulması için Kazakistan, Arjantin, Brezilya piyasalarına yönelmesi bekleniyor.

SÜT ÜRETİMİ DE GÜNDEMDE 

Süt üretiminde de problem yaşanmaması adına gerekli düzenlemelerin sürekli olarak yapılacağı belirtildi. Süt fiyatlarının da girdilere göre güncelleneceği konuşulanlar arasında yerini aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar