AKP istedi YKS Olağanüstü toplandı! İstanbul oy pusulasında flaş değişiklik

AKP istedi YKS Olağanüstü toplandı! İstanbul oy pusulasında flaş değişiklik
YSK, AKP’nin başvurusuyla, İstanbul’da 22 siyasi partinin ve 27 bağımsız adayın yarışacağı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Başkanlığı için basılan oy pusulasında değişikliğe gitti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin başvurusunu kabul ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için hazırlanan oy pusulasında baskı öncesi değişikliğe gitti. Buna göre, seçmenlere daha net bir şekilde siyasi partilerle bağımsız adayları ayırt etme imkan sağlandı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, AKP'nin başvurusu üzerine harekete geçen YSK, oy pusulasında siyasi partilerle bağımsız adayları birbirinden kesin olarak ayırt edecek yeni bir düzenleme yaptı. Bu değişiklikle, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan bazı sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

pusulaa.jpg

İstanbul'da 22 siyasi parti ve 27 bağımsız adayın yarışacağı seçimlerde oy pusulalarının uzunluğu önemli bir sorun olarak öne çıkmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte, oy pusulalarının daha anlaşılır hale gelmesi ve seçmenlerin tercihlerini daha doğru bir şekilde yapabilmesi amaçlanıyor.

65f2a1e687dd9620-w1200xh257.webp

PUSULADA ŞABLON DEĞİŞİKLİĞİ

AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel'in başvurusuna diğer partilerin temsilcileri de imza verince, YSK olağanüstü toplandı. Konuyu görüşen YSK, partilerle bağımsızlar arasındaki boşluğa, boşluğu tümüyle kaplayacak şekilde “bağımsız adaylar” ibaresinin eklenmesine karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar