AKP ile CHP’nin rekabeti bu anket sonrası daha da kızışacak: İşte oy oranları…

AKP ile CHP’nin rekabeti bu anket sonrası daha da kızışacak: İşte oy oranları…
MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı şubat anketinde seçmenlere Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltilirken, dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İşte detaylar…

MetroPOLL Araştırma'nın Şubat ayında gerçekleştirdiği "Türkiye'nin Nabzı" başlıklı araştırmasının sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. "Bu pazar seçim olsa" başlıklı ankette katılımcılara hangi siyasi partiye oy verecekleri sorusu yöneltilmiş ve sonuçlar dikkat çekici bulgular ortaya koydu.

Ankette katılımcılara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsız, cevapsız ve protesto oylarının orantılı olarak dağıtılmasının ardından ilk sırada Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yer aldı. AKP'nin puanı %33.1 olarak belirlendi.

MHP'DE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

AKP'nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ikinci sırada yer aldı ve puanı %31 olarak tespit edildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi partisi (DEM) ise %9.9 puan aldığı belirtilirken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) %6.5 puan elde etti.

Ankette İYİ Parti'nin %6.3, Zafer Partisi'nin %2.7, Türkiye İşçi Partisi'nin %1.9, Yeniden Refah Partisi'nin ise %4.6 oranında destek aldığı görüldü.

CHP'NİN OYLARINDA ARTIŞ

Ankette ayrıca 14 Mayıs Milletvekili Seçimi'nin sonuçları da paylaşıldı. Buna göre, 14 Mayıs'a göre AKP'nin oylarında bir düşüş gözlenirken, CHP'de ise artış kaydedildi. 14 Mayıs'ta %35.73 oy oranına ulaşan AKP, Şubat ayındaki ankette %33.1 puan alarak bir düşüş yaşadı. Öte yandan, 14 Mayıs'ta %28.51 oy oranına ulaşan CHP ise Şubat ayında %31 puan alarak oylarını artırdı.

Ankette DEM Parti oyunu artırırken, İYİ Parti'de ise bir düşüş gözlemlendi.

anket.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar