AKP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç kimdir? İlknur Kovaç'ın önceki görevleri neler?

AKP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç kimdir? İlknur Kovaç'ın önceki görevleri neler?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç oldu. Peki İlknur Kovaç kimdir? İlknur Kovaç'ın önceki görevleri neler?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala belediye başkan adayları ve ilçe belediye başkan adayları açıklanmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İstanbul ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar oldu. Peki İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? İlknur Kovaç Bayraktar'ın önceki görevleri neler?

İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR KİMDİR?

İlknur Kovaç Bayraktar, 1979 yılında İstanbul'da doğmuş olup, Makedonya Üsküp kökenli bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise eğitimini Bayrampaşa'da tamamlayan İlknur Kovaç Bayraktar, Maltepe Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olmuş ve ardından Uygulamalı Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Avukatlık kariyerine başlayan İlknur Kovaç Bayraktar, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ikinci üniversite eğitimine devam etmektedir.

Siyasi kariyerine 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak görev alarak başlayan İlknur Kovaç Bayraktar, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve İnsan Hakları Birim Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediye Meclis üyesi seçilen İlknur Kovaç Bayraktar, Bayrampaşa Belediye Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonları Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesi olan İlknur Kovaç Bayraktar, Arnavutça, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar