AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı

AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı
AKOM, İstanbul'da salı öğle saatlerine kadar çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışların, ani kar yağışı şeklinde de görülebileceği uyarısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AKOM) İstanbul için uysrılarda bulund. Salı öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların, özellikle kuvvetlenerek ani kar yağışına dönüşebileceği konusunda İstanbullular uyarıldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışları, özellikle Silivri ve Çatalca'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 ila 5 santimetre arasında olduğunu gösteriyor. AKOM'un yaptığı açıklamada, bu yağışların gece boyunca devam ettiği ve bugün de etkisini sürdüreceği ifade edildi.

Öğle saatlerinden sonra ise Avrupa Yakası'nın batısında bulunan Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri ile Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerindeki Çekmeköy, Şile ve Beykoz ilçelerinde kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışlarının görülebileceği belirtildi.

İstanbul sakinlerinin hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları ve trafikte daha dikkatli olmaları öneriliyor. Ani kar yağışları, yer yer buzlanmaya neden olabileceği için sürücülerin ve yayaların güvenliği için dikkatli olmaları önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar