AKOM uyardı: Baca zehirlenmelerine dikkat!

AKOM uyardı: Baca zehirlenmelerine dikkat!
AKOM, Perşembe günü fırtınanın beklendiği İstanbul'daki vatandaşları baca zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul'u etkisi altına alması beklenen lodos nedeniyle baca zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu. 18 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen lodosun, zaman zaman fırtına şeklinde eserek olumsuz hava koşullarına yol açabileceği belirtildi.

AKOM tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un önümüzdeki hafta boyunca genellikle bulutlu ve aralıklı sağanak yağmurlu bir hava ile karşılaşacağı, güneyden gelen ılık hava akımlarının ise sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkaracağı vurgulandı. Lodosun etkisiyle rüzgarın Perşembe öğle saatlerinden itibaren zaman zaman fırtına şiddetinde eseceği öngörülürken, açık deniz seferlerinin aksayabileceği ve baca gazı zehirlenmelerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Rüzgarın Lodos yönünden esmesi nedeniyle açık deniz seferlerinde aksamalar yaşanabilir ve baca gazı zehirlenmeleri riski artabilir. Bu sebeple soba kullanan vatandaşlarımızın, özellikle Perşembe gecesi, yatmadan önce sobalarını kontrol edip söndürmeleri büyük önem taşımaktadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar