Ünlü siyaset bilimci, sığınmacı gerçeğini yıllar önce anlatmış: Gelen insanlar ucuz işçi, Türkiye kapitalizmi için getiriyorlar!

Ünlü siyaset bilimci, sığınmacı gerçeğini yıllar önce anlatmış: Gelen insanlar ucuz işçi, Türkiye kapitalizmi için getiriyorlar!
Türkiye’de uzun yıllardır bulunan göçmenler, baştan beri yürütülen yanlış politikanın yüzünden ülkede büyük bir sorun haline geldi. Prof. Dr. Yalçın Küçük, bu sorun hakkında 6 yıl önce, “Getirdiğin adamlar ucuz işçi. Türkiye kapitalizmi için getiriyorlar. Bunun için 6 milyona çıkartacaklar. Yazık. Hem onlara hem Türklere yazık” dedi.

TÜRKİYE KAPTİALİZMİ İÇİN GETİRİYORLAR!

Ülkemize, Suriye iç savaşı başlamasıyla birlikte geçen süreçte milyonlarca sığınmacı geldi. Başta Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı olmak üzere, birçok milletten sığınmacı, yeni bir hayat kurmak veya Avrupa ülkelerine göç etmek için Türkiye’yi tercih ediyor.

Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Suriyelilerle ilgili 12 Mart 2016’da Ulusal Kanal’da söylediği sözler, Twitter’da tekrar gündeme geldi.

Küçük, 3 milyon Suriyelinin Türkiye’ye geldiğini ve sayılarının 6 milyonu bulacağını ifade ederek mültecilerin Türkiye kapitalizmi için getirildiğini belirtiyor.

Yalçın Küçük’ün konuşmasının tamamı şöyle:

“3 milyon Suriyeli artık Türkiye’de. Akılsız bir şekilde 3 milyon daha alacaklar. Ucuz işçidir bunlar. Bunların arkasında sınıf mücadelesi ekonomi vardır. Ben hapisteydim. 1979’da İran’dan geldiler. Hapiste bir Kürt vardı. Demir işi vardı. Hapiste yatıyordu. Kürttü ama İran’dan gelen yoksullar çalışıyordu. Daha iyi, daha ucuz. Getirdiğin adamlar ucuz işçi. Türkiye kapitalizmi için getiriyorlar. Bunun için 6 milyona çıkartacaklar. Yazık. Hem onlara hem Türklere yazık.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar