Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

''Akdeniz'de neler oluyor''

"Sahil Güvenlik Komutanlığı''nın internet sitesinde yapılan faaliyetler kısmında yer alan açıklamaya göre, Erdemli ilçesi açıklarındaki balıkçı teknesinin ağlarına paket halinde bir maddenin takıldığı bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye ulaştı. Ekipler, olay yerinde yaptıkları çalışma ve incelemede, bir paket içerisinde 62 kilogram esrar ele geçirdi"

Çok net söylüyorum, bu hain batı, batı ile ortak hareket eden Rusya, Karadeniz''e mayınları bırakırken, başka bir düşman zihniyeti de Akdeniz''e esrar bırakmakta.

Ben yer miyim bunları? Yemeeeemmmmm!

Hemen Akdeniz sularına daldım ve bu esrarı oraya kim bıraktı diye araştırdım.

Gözüme şüpheli gözüken 2 yunus, 1 köpek balığı, 3 adet de ahtapotu sahildeki balıkçılara ihbar ettim.

Şimdi size bu şüphelilerin ifadelerini açıklıyorum.

Yunus 1: Abim, biz ne anlarız esrardan, mesrardan. Yunus 2 kardeşimle beraber mis gibi yüzüyorduk ki bir balıkçı teknesi geldi, bizi işaret edip "Alın bunları, alın. Buğulama filan yapmayın sakın" diye karga tulumba alıp getirdiler.

Yunus 2: Vallahi doğru diyor. Biz hayatımızda uyuşturucu kullanmadık, ne olduğunu da bilmeyiz. O paketi ilk gördüğümde Ramazan ayı münasebetiyle bir hayırsever bize balık yemi attı sandıydık.

Köpek balığı: Amirim, ben dedim bu iki yunusa, "Bilmediğiniz paketi açmayın. Bakın Karadeniz''e mayın bırakmışlar, bunlar burayı da karıştırır" diye ama bunlar balık hafızalı ya, he he dediler ve sonra hemen unuttular.

Yunus 1: Hadi biz balık hafızalıyız, sen balık değil misin? Adında iş yok zaten. Köpek balığı olarak yine itliğini belli ettin şerrrefsiz!

Ahtapot 1: Abim, siz bakmayın bunların birbiriyle dalaştığına, bunların derdi aklınızı bulandırmak. Bence hepsini idam edin, konservesini de garibanlara dağıtın.

Ahtapot 2: He vallahi. Bunların tantanasını mı dinleyecez burada? Bizim şu an denizde olup 9 koldan failleri yakalamamız gerekirken düştüğümüz duruma bak. Amirim be, şu sorgu odasına bari bir bardak tuzlu su koysan da arada kafamızı sokup çıkarsak.

Ahtapot 3: Bardak olmaz, bize az gelir, varsa bir çamaşır leğeni ideal olur beya…

Yunus 1: Beya ne? Trakyalı mısın sen?

Ahtapot 3: Yok beya, benim eski yavuklum Kırklareli İğneada tarafından bir hamsiydi, onun bendeki izleri bunlar beya.

Yunus 1: Özetle amirim, ben de, diğer yunus kardeşim de uyuşturucu işinde değiliz. Kullanıcı da değiliz, satıcı da.

Köpek balığı: Sen değilsen ben miyim, suçu başkasına atma, dikkat dağıtma! Geçen gün bir balıkçı solungaçlarında marketten alınan poşet görmüş, belki de Akdeniz''deki torbacı sensin?

Yunus 2: Karadayız diye kuru iftira diyorum, seninkisi yaş iftira, yaş! Yosunlara yardım ve yataklık için rüşvet olarak midyelerin içindeki inciyi teklif eden babam mıydı?

Ahtapot 1: Babam deyinde "Denizden babam çıksa yerim" sözü "Denizden esrar çıksa içerim" oldu ha.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları