Airfryer’de neler yapılabilir?

Airfryer’de neler yapılabilir?
Son dönemde herkes tarafından kullanilan ve tavsiye edilen Airfryer modelleri ile yemek pişirmek sizin için oldukça kolay olacak! Leziz ve hızlı bir şekilde yemek pişirmenize olanak tanıyan Airfryer, mutfaklarınızda bir kurtarıcı rolüyle hareket ediyor. Piyasada oldukça farklı marka ve modele rastlayabileceğiniz bu cihazlar arasında ihtiyaçlarınıza göre tercihte bulunabilirsiniz.

Mutfaklarımızda bulunan pek çok küçük ev aleti, yemek yapmayı kolaylaştırmakta ve zevkli hale getirmektedir. Ayrıca Airfryer yemekleri oldukça sağlıklı olur. Bu cihazlar sayesinde lezzetli yemekler yaparken çok az yağ kullanırsınız ya da hiç yağ kullanmazsınız. Bir Airfryer cihazına sahipseniz kızartma, atıştırmalık, kırmızı et, tavuk, balık, ızgara ve hamur işi gibi pek çok yiyecek pişirebilirsiniz.

Eğer henüz hangi airfryer cihazını alacağınıza karar veremediyseniz https://eniyisinde.com/en-iyi-airfryer/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Peki, Airfryer’de pişirilebilecek yiyecekler ile ilgili detaylar nelerdir?

Airfryer’de Yapılabilecek Yiyecekler

Bir Airfryer almaya karar verdiyseniz ya da aldıysanız yemek pişirmeyle ilgili herhangi bir endişenizin olmasına gerek yoktur. Güvenle ve hızlı bir şekilde yemek pişirmenin zevkine varabilirsiniz. Pane harcı bile bir Airfryer’de yapılabilecek en kolay yiyeceklerden biridir. Airfryer’de pişirilebilecek yiyecekler genel olarak şöyledir:

Et, Tavuk ve Balık

Airfryer’inizde en sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinizi oldukça hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. Kırmızı etinizi, tavuk parçalarınızı ve balığınızı dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Pişirmek için farklı tariflerden ve yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Kızartma, ızgara ya da kavurma gibi farklı yöntemlerle et yemeklerinizi yapmanız mümkündür. Ancak tüm tariflerde oldukça az miktarda yağ kullanmanız gerekiyor.

Sebze Yemekleri

Airfryer’de pek çok sebze en iyi şekilde pişirilebilir. Sebzelerinizi ızgara biçiminde oldukça lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özelikle kabak, mısır veya biber gibi sebzeler Airfryer içinde oldukça güzel pişecektir. Ayrıca karnabahar ve brokoli gibi farklı sebzeler de pişirilerek hazırlanabilir. Oldukça lezzetli sebze yemeği tariflerini bir de Airfryer’de deneyerek pişirebilirsiniz.

Dondurulmuş Yiyecekler

Dondurulmuş formda olan yiyecek ve atıştırmalıklar Airfryer’de en iyi şekilde pişer. Dondurulmuş haldeki soğan halkası ya da köfteyi çözülmesine gerek kalmadan en lezzetli şekilde pişirebilirsiniz. Airfryer’lerin pek çoğunda bulunan sıcaklık kontrolü sayesinde dondurulmuş yiyecekleri bile en iyi şekilde hazırlamanız mümkündür. Dondurulmuş yiyecekleri hazırlamak biraz daha uzun sürse de en iyi şekilde pişirme yapmanızı sağlar. Dondurulmuş gıdalar Airfryer’de pişirilebilecek yiyecekler arasında oldukça öne çıkar.

Hamur İşi

Airfryer’de en iyi hamur işi ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz. Pek çok ekmek türünü kolayca Airfryer’de hazırlayabilirsiniz. Poğaça, kruvasan ya da tatlılarınız için en iyi pişirme yönteminiz bundan sonra Airfryer olabilir. Özellikle kek, tart ya da muffin gibi özel tatlılarınız için Airfryer en iyi pişirmeyi sağlayacaktır. Ayrıca milföy hamurlu simit, farklı börekler ve el açmaları Airfryer’de yapılabilecek yiyecekler arasında yer alır.

Atıştırmalıklar

Airfryer’de atıştırmalıklar yaptığınızda evinizdeki her bir kişi bu cihazın vazgeçilmez olduğunu anlayacaktır. Özellikle de çocuklarınız için yapacağınız çıtır ve sağlıklı atıştırmalıklar sayesinde market atıştırmalıklarına para vermekten kurtulmuş olacaksınız. Airfryer’de farklı kızartmalar yaparak cips formuna getirebilirsiniz. Oldukça az miktarda yağ kullanarak mükemmel patates kızartmaları ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca kendi tariflerinize uygun kurabiyeler yapabilirsiniz. Çocuklarınız yapacağınız küçük tariflerden çok mutlu olacaklardır.

Kahvaltılıklar

Airfryer’de yapılabilecek yiyecekler arasında kahvaltılık pek çok ürün de bulunuyor. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez öğesi olan yumurtaları istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz. Yumurtaları haşlamak için herhangi bir suya ihtiyaç duymazsınız. Yumurta kıvamı için ise zaman ayarlaması yapmanız yeterlidir. Yumurta dışında dilim kahvaltılık pizzalar, börekler ya da donutlar hazırlayabilirsiniz. Dilediğiniz tarifi ve yiyeceği yapmak için Airfryer’i açarak ayarını yapmanız yeterli olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar