Bu belirtiler çocuğunuzda varsa dikkat edin! Ölümcül tehlike saçıyor

Bu belirtiler çocuğunuzda varsa dikkat edin! Ölümcül tehlike saçıyor
Avustralya Sidney'deki çocuklar için kalp merkezi'nde yapılan bir araştırmaya göre, aksiyon ve yüksek adrenaline neden olan oyunlar küçük yaştaki çocuklarda kalıtsal kalp hastalıklarını tetiklediği ortaya çıktı.

UZMANLAR UYARIYOR! ÇOCUĞUNUZDA BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT EDİN!

Avustralya''da yapılan bir araştırmaya göre, yüksek adrenaline sebebiyet veren oyun ve videolar küçük çocuklarda kalıtsal kalp hastalıklarını tetikliyor. Yüksek salgılanan adrenalin çocuklarda ölümcül hastalıklara sebep oluyor. Bu tetiklenme sonucunda çocuklarda kalp durması, ani ritim bozukluğu  ve bilinç kaybı olabileceğini uzmanlar bildirdi.

Girişimsel Kardiyolog Prof. Dr. Ali Metin Esen yüksek adrenalin salgılayan videoların ani kalp problemlerini ortaya çıkardığına ilişkin bilimsel veriler oluştuğunu söyledi.

"ÇOCUKLARDA KALITSAL RİTİM BOZUKLUKLARI GÖZLENMİŞ"

Prof. Dr. Esen, çocukların video oyunlara ilgisinin arttığını söyleyerek "2022 yılının ekim ayında Avustralyalı bilim insanlarının yaptığı klinik bir çalışmada video oyunlarının çocuklarda ani ritim bozuklukları, bayılma atakları ve ani kalp durmalarına ve hatta yaşam kayıpları yaşanabileceğini gösterdi. Özellikle de kalp hastalığı olmayan çocuklarda gözlendiği görüldü. Oyun sırasında fenalaşma ve bayılma gibi semptomlar söz konusu olunca, yapılan tetkiklerde de çocukların önemli bir kısmında teşhis edilmemiş kalıtsal ritim bozukluklarının olduğu gözlenmiş. Bir kısmının da tespit edilmemiş, doğuştan kalp hastalıkları olabilir. Aslında profesyonel sporlar sırasında bayılma, ritim bozukluğu, ani kalp ölümlerinin sebebi olan durumlar burada da söz konusu" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARI BU OYUNLARDAN UZAK TUTMALIYIZ"

Aileleri  bu oyunlar konusunda uyaran Prof. Dr. Metin Esen, "Çocuklarınız yüksek adrenalin salgılayan oyunları çok fazla oynuyor ve oyun sırasında ''Kalbim sıkışıyor, heyecanlanıyorum, bayılır gibi oluyorum'' derse, bu durumu dikkate almalı ve acilen kalp kontrollerinden geçirmelidirler. Aksiyon ve heyecan verici oyunlar sırasında çocukta kalıtsal bir ritim bozukluğu veya bir kalp hastalığı varsa, daha tehlikeli bir durum söz konusu. Heyecan dolu müsabakalar, adrenalinin pik yaptığı oyunlar sırasında bu sorunlar ortaya çıkıyor. Şayet bir ritim bozukluğu tespit edilirse, bu ortamlardan çocukları mümkün olduğu kadar uzak tutmak gerekiyor" açıklamasında bulundu. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar