Bakanlıktan 'sidikli' sözüne dair açıklama...

Bakanlıktan 'sidikli' sözüne dair açıklama...
'İşte Benim Stilim' yarışmacısı Nazlı Hamarat, iş insanı Gaffar Aydın'dan dünyaya gelen dört yaşındaki oğluna daha önce içki içirip o anları Instagram hesabından paylaşınca sosyal medya ayağa kalkmıştı. Hamarat bu kez de oğluna söyledikleri nedeniyle tepkilerin hedefi oldu. Hamarat'ın paylaşımları sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

OĞLUNA ''SİDİKLİ'' DİYE SESLENDİ!

Oğlunu uyandırmaya çalışırken, ''''Güneşten rahatsız oluyor. Ne derler, sabah güneşi sidikliye vurur. Sen de sidiklisin çünkü hala altına işiyorsun. Altında bez var. Sen sidiklisin o yüzden sana vurdu güneş. Hadi kalk sidikli, sidikli. Altının alalım. Hadi sidikli hadi. Şimdi senin kalkıp tuvalete gitmen lazım, tuvaletini yapman lazım, elini yüzünü yıkaman lazım. Bir sürü iş. Ben şimdi onun altını hop değiştireceğim, giydireceğim hop yollayacağım. Hemen 10 dakika.'''' ifadelerini kullanan Nazlı Hamarat''a başta çocuk sahipleri olmak üzere, sosyal medya kullanıcıları eleştiri yağdırdı.

BAKANLIKTAN BASIN AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "İşte Benim Stilim" isimli televizyon programının yarışmacılarından Nazlı Hamarat''ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sonrasında basın açıklaması yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Medyada yer alan ve kamuoyuna yansıyan “İşte Benim Stilim” isimli programın yarışmacısı N. H’nin sosyal medya paylaşımları sonrası basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur." ifadesi kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA

Medyada yer alan ve kamuoyuna yansıyan ''işte Benim Stilim'' isimli programın yarışmacısı N.H''nin sosyal medya paylaşımları sonrası basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

N.H isimli annenin 2021 yılında gece geç saatte bir lokantada küçük çocuğunun eline alkol bardağı vererek çektiği görüntüler sosyal medyada yer almıştır. Paylaşımın ardından anne N.H ile görüşme yapılmış ve küçük çocuk için uygun sosyal hizmet modelinin belirlenmesi planlanmıştır.

İstanbul 13. Aile Mahkemesi tarafından verilen Danışmanık Tedbir Kararı gereğince aileye yönelik sosyal hizmet çalışmasına başlanmıştır. Mevcut durumda tedbir kapsamında görüşmeler belirli periyodlarla devam etmektedir. Annenin oğlu İ.N''ye yönelik kaydettiği sosyal medya görüntüleri sonrası çocuğun psikososyal durumunu etkileyecek davranışlar konusunda anneye rehberlik edilmiştir.

Danışmanlık Tedbiri kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda anne ile çocuk için belirli bir gündelik rutin oluşturulmuş, süreç içerisinde çocuğıun gelişimsel özelliklerinde iyileşme yaşandığı gözlemlenmiş, yönlendirmeler neticesinde annenin çocuğu anaokuluna kayıt ettirdiği, bilinçli ebeveynlik motivasyonu yükselen annenin çocukla arasında sevgi bağı kurulduğu tespit edilmiştir. Aileye yönelik mesleki çalışmalar devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar