Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile destek paraları ne zaman yatırılacak?

Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile destek paraları ne zaman yatırılacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım yapılıyor. Aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı şubat ayına girilmesi ile birlikte merak konusu oldu. Peki Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile destek paraları ne zaman yatırılacak?

Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile destek ödemelerine yönelik araştırmalar, şubat ayına girilmesi ile birlikte artmaya başladı. Her ay belirlenen tarihlerde yapılan aile destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Peki aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile destek paraları ne zaman yatırılacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Programı kapsamında ödemeler, farklı gelir aralıkları için belirlenen yardım tutarlarına göre hak sahiplerine veriliyor. Bu ödemeler, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak gerçekleştiriliyor.

Aile destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair tarihler, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ilan edilecek. Kasım ayına ait olan aile destek ödemelerinin ise ayın 15'ine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyorlar.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR YATIRILACAK?

Aile Destek Ödemeleri kişilerin gelir durumuna göre değişiyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3'ünden az olması durumunda yardım başvurusu kabul ediliyor. Gelir seviyesi tespiti, hane yaklaşımı çerçevesinde yapılıyor ve hane geliri ile hanedeki kişi sayısı üzerinden belirleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar