Ahmet Metin Genç kimdir? AKP Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir?

Ahmet Metin Genç kimdir? AKP Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. Ak Parti'den Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç oldu. Peki Ahmet Metin Genç kimdir? AKP Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir?

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. Seçimlere sayılı günler kala partiler şehirlerdeki belediye başkan adaylarını açıklama başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç oldu. Peki Ahmet Metin Genç kimdir? AKP Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir?

AHMET METİN GENÇ KİMDİR?

AKP'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ahmet Metin Genç, 1972 yılında Maçka Ormanüstü Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Hukuk eğitimini 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alarak mezun oldu. Avukatlık kariyerine 1995 yılında Trabzon'da başlayan Genç, 1997 yılında vatani görevini Tekirdağ Çorlu'da tamamladı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda aktif rol aldı ve kurucu il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı ve il sekreterliği gibi görevlerde bulundu. 2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AKP Trabzon İl Başkanlığı'na seçilen Genç, 2004 yılında AKP Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atanarak bu görevine devam etti. Ahmet Metin Genç orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. Genç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ahmet Metin Genç, AKP'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiş ve 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde partisini temsil edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar