Ahmet Kaya filminin yönetmeni Kudret Sabancı isyan etti

Ahmet Kaya filminin yönetmeni Kudret Sabancı isyan etti
2000 yılında aramızdan ayrılan Ahmet Kaya’nın hikâyesini anlatan “Son Şarkı - Ahmet’in Türküsü” filminnin yönetmeni Kudret Sabancı sanatçının ailesinin gösterdiği tepkiye isyan etti

Geçtiğimiz cuma günü seyirciyle buluşan ve Ahmet Kaya'nın yaşam hikayesini konu alan "Son Şarkı – Ahmet’in Türküsü" adlı film, üç günde 12 bin 594 kişi tarafından izlendi. Filmin yönetmeni Kudret Sabancı, yazılı bir açıklama yaparak filmle ilgili önemli detayları paylaştı.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Sabancı, film projelerinin genellikle topluma mal olmuş kişilerin hayat hikayelerini konu almasının, zaman zaman çeşitli spekülasyonlara neden olduğunu belirtti. Ahmet Kaya'nın son dönemde adının gündeme gelmesi ve tartışmalara konu olmasıyla ilgili olarak Sabancı, bu kişilerin kişilik hakları kapsamında olduğunu ve hayat hikayelerinin alenileşmiş durumda olduğunu vurguladı.

Tarihsel ve somut olaylar üzerinde telif hakkının söz konusu olmadığını ifade eden Sabancı, kamuya açık bilgilerle çekilen bir film için herhangi bir izin almanın gerekmediğini belirtti. Yönetmen, dünya genelinde bu konuda net kriterlerin bulunduğunu ve bu konuda titiz davrandıklarını ifade etti.

Ahmet Kaya'nın yaşamı ve sanatının geniş kitlelere hitap ettiğini söyleyen Sabancı, sanatın çok sesli doğası içinde herkesin aynı süreci kendi perspektifinden yansıtabilmesinin sanatın doğasında bulunan bir özellik olduğunu dile getirdi. Yönetmen, film yapımının topluma ait değerleri ve zenginliği paylaşma amacını taşıdığını ve bu eserin sansür gibi bir etki taşımadığını vurgulayarak, kamuoyunun takdirine sundu. Sabancı, sinemaya yeni bir eser kazandırmaktan duyduğu gururu da paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar