Ahmet Ercan iddialı konuştu! İstanbul'da bu tarihe kadar deprem olmaz!

Ahmet Ercan iddialı konuştu! İstanbul'da bu tarihe kadar deprem olmaz!
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, birçok jeologun yaptığı açıklamaların aksine gelecek 20 yıl içinde İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini açıkladı. Ercan, beklentilerine ters olarak meydana gelecek bir depremin ise İstanbul için kıyamet olacağını belirtti.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıla yakın süre geçmesine karşın, Türkiye''nin pek çok şehrinde deprem korkusu yaşayan vatandaşların sayısı azalmıyor. 

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 11 şehirde yaktığı yıkımın ardından, fay hattı tehlikesi yaşayan şehirlerin durumu için yüzlerce konferans düzenlenirken, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin davetiyle tarihi ilçeye gelen Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında konferans verdi.

"DEPREM SONRASI GÖÇÜ DERHAL DURDURMALIYIZ"

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeyi milyonlarca vatandaşın terk ettiğinin altını çizen Ercan, "Orada yapmamız gereken göçü durdurmaktır. Yaklaşık 2 milyon kişi buradan göçtü. O bölgenin nüfusu 13.5 milyon. Söylediklerine göre 9.5 milyon kişi var. Bu göçün hemen durması gerekiyor. Anadolu’nun bir tarım belleği var. Eğer çiftçi ekici oradan göçerse kim ekip biçecek” şeklinde konuştu.

"2045''E KADAR İSTANBUL''DA DEPREM OLMAZ"

İstanbul’da yakın gelecekte yaşanacağına yönelik çok sayıda uyarı yapılan İstanbul depremi için de açıklamalarda bulunan Ercan, “Umarım ki ben yanılmam 2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara’da vay Türkiye’nin haline” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Malatya Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınarak, yurt dışına çıkış yasağı alarak serbest bırakılan Ercan, olay hakkında ise “Bir bilim adamı sadece işin deprem boyutuyla değil. O depremin sosyal yaşamda yaptığı etkileri konusunda devleti uyarmakla görevlidir. Dolayısıyla deprem bölgesinde oluştuğu söylenen bu olayların doğrudan doğruya devlet yetkililerine iletilmesi, ihbarı olayıdır. Bunu yanlış anlaşılma ve yorumlama olarak değerlendiriyorum” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar